Вийшов трейлер фільму "Підйомна сила", знятий на реальних історіях українських воїнів
Вийшов трейлер фільму "Підйомна сила", знятий на реальних історіях українських воїнів

Вийшов трейлер фільму "Підйомна сила", знятий на реальних історіях українських воїнів

За словами творців, цей фільм змусить українців пишатися тим, що у них з героями фільму однаковий герб на паспорті.

10 жовтня в український прокат виходить документальний фільм "Підйомна сила" режисера Олександра Стратієнка, який розповість про українську армійську авіацію. Герої картини не вигадані, а справжні: це пілоти й авіатори, які літали в оточений Маріуполь, на острів Зміїний або виконували завдання в тилу ворога.

Співавтором стрічки стали авіатор Тимур Фаткуллін і команда Aerotim. Фільм побудований на реальних історіях. Усі герої — борттехніки, інженери, авіанавідники та бойові пілоти, які зараз захищають Україну.

"Підйомна сила" показує, як проходить робота авіаторів вночі або в режимі радіотишини, а також під час тренувань і роботи на полігоні.

Фільм "Підйомна сила" заснований на реальних історіях
Фото: Пресс-служба

"Головна ідея фільму вмістилася в його назві "Підйомна сила". Він саме про цю незриму силу, від якої серце б'ється швидше й радісніше, від якої багатотонні гелікоптери здіймаються в повітря, наче граційні птахи, які дарують надію й відганяють страх, які примушують поступитися навіть гравітацією. Ми хотіли, щоб глядач не тільки побачив і відчув, але найголовніше — знайшов її джерело в собі. Тому в нас було надскладне завдання — показати те, що неможливо побачити очима, те, що неможливо препарувати й дослідити навіть під найпотужнішим мікроскопом", — розповів Тимур Фаткуллін.

Основна мета картини – висвітлити особливості та специфіку роботи армійської авіації, передати почуття і характер людей, з яких цей окремий світ складається.

У фільмі знялися пілоти, борттехніки, авіанавідники
Фото: Пресс-служба

"Ідейно ми хотіли розповісти історії про наших героїв, яких до цього світ ще не чув. Передати їхній дух і надихнути глядача. У фільмі ми розкриваємо питання мотивації, внутрішніх почуттів і переживань, підтримки військових і України загалом", — наголосив режисер Олександр Стратієнко.

Зйомки картини тривали рік по всій Україні
Фото: Пресс-служба

Загалом над зйомками працювали близько 15 осіб протягом року. Процес проходив у Полтаві, Костянтинівці, Слов'янську, Харкові, Києві та Львові. У результаті вийшов справжній документальний екшн, який за складністю зйомок нагадує голлівудський фільм. Зокрема, навесні знімали сцени з повітря під час пусків ракет, взимку — у складних метеоумовах, а восени — мокли під дощем на майданчиках підскоку.

У кадрі глядачі побачать роботу авіаторів у будь-який час дня і ночі та в будь-яку пору року
Фото: Пресс-служба

"Саме ж кіно про звичайних людей, які роблять незвичайні речі, скромно потім про них згадуючи. Ці люди являють собою цілий рід військ наших збройних сил. І це — армійська авіація", — каже команда фільму.

Продюсерка фільму Юлія Гребеневська запевняє, що він нікого не залишить байдужим:

Фото: Пресс-служба

"Після перегляду "Підйомної сили" у вас буде стійкий присмак гордості, що у вас із цими пілотами і пілотесами однаковий герб на паспорті. Упевнена, ви будете дуже здивовані відвертістю головних героїв, які з легкою посмішкою на вустах розповідають про найбожевільніші операції. І це не тільки фільм про чоловіків і чоловіків. Жінки вас ще раз щиро здивують".

Трейлер фільму "Підйомна сила"

Раніше Фокус писав про зйомки фільму "Дім "Слово". Нескінченний роман".

Теги за темою
фільм авіація українське кіно
Джерело матеріала
loader
loader