Системи протидії дронам і не тільки: Литва передала Україні нову партію військової допомоги
Системи протидії дронам і не тільки: Литва передала Україні нову партію військової допомоги

Системи протидії дронам і не тільки: Литва передала Україні нову партію військової допомоги

Уряд Литви продовжує підтримувати Україну у боротьбі проти російських окупантів. Напередодні Литва передала українській армії чергову партію військової допомоги.

До неї увійшли системи протидії дронам, навантажувачі та інша необхідна техніка. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства національної оборони Литви.

На запит України з початку 2014 року Литва вже поставила 155-мм боєприпаси, бронемашини М577, бронемашини М113 та системи протидії дронам. Також пакети військової допомоги включали необхідне для зимового сезону обладнання та комплекти теплого одягу, боєприпаси для протитанкового гранатомета "Карл Густав", дистанційні системи детонації, генератори, деталі в розібраному вигляді легкого штурмовика Л-39ЗА "Альбатрос", навантажувачі, причепи, допоміжне обладнання.

Крім того, в оборонному відомстві наголосили, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Литва надала Києву військову підтримку на суму понад 647 мільйонів євро. Також зазначається, що підтримка Литви має довгостроковий характер і перевищила один мільярд євро.

Нагадаємо, завод з виробництва боєприпасів в американському штаті Пенсільванія, який виготовляє ключові артилерійські снаряди для України, зумів збільшити виробництво на 50%. Окрім того, підприємство планує ввести в експлуатацію нові потужності.

Як повідомляв OBOZ.UA, американська військово-промислова компанія Northrop Grumman Corporation планує виробляти в Україні боєприпаси середнього калібру. Це перша публічна угода між міністерством оборони США та українським урядом щодо виробничого проекту на території України.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader