На російській Камчатці зник Мі-8 з десятками людей: що відомо
На російській Камчатці зник Мі-8 з десятками людей: що відомо

На російській Камчатці зник Мі-8 з десятками людей: що відомо

У Росії 31 серпня сталося чергова авіаційна НП: на Камчатці зник вертоліт Мі-8. Він мав пролетіти всього 25 км, але за кілька хвилин польоту зв'язок із бортом обірвався: зараз тривають його пошуки.

Окрім трьох членів екіпажу, на борту могли перебувати ще 19 людей: туристів гелікоптер мав забрати з майданчика біля вулкана Вачкажець. Про це повідомили російські ЗМІ.

"На Камчатці зник вертоліт Мі-8. За даними 112, зв'язок з бортом "Вітязь Аеро" зник, коли він вилетів на селище Миколаївка Єлизовського району. Пролетіти гелікоптеру потрібно було близько 25 кілометрів – це кілька хвилин. Але за цей час екіпаж не виходив на зв'язок. Мі-8 шукають. На борту — троє. Два пілоти та бортінженер", – пише один із великих пропагандистських російських пабліків.

Згодом цей же ресурс із посиланням на джерело повідомив, що всього на борту гелікоптера могли перебувати 22 особи: крім трьох членів екіпажу він ще повинен був перевезти 19 туристів.

"Ця інформація перевіряється. Вертоліт мав забрати людей з вулкана Вачкажець. З'ясовується, встиг чи ні. Мі-8 досі не знайдено", – пише ресурс.

За даними видання The Insider, гелікоптер вже злетів з майданчика в районі вулкана Вачкажець і прямував на майданчик у Миколаївці. Тож туристів він, ймовірно, таки забрав.

"Обліт території не приніс результату, завадила низька хмарність, повідомив губернатор Камчатського краю Володимир Солодов. Зараз долину річки Бистра, вздовж якої мав рухатися гелікоптер, обстежують дві наземні групи, проте в районі швидко темніє та погіршуються погодні умови", – пише The Insider .

Також видання нагадало, що це не перший подібний випадок з вертольотами найбільшої приватної авіакомпанії Камчата "Вітязь-аеро". Рівно три роки тому, у серпні 2021 року, її вертоліт Мі-8, на борту якого окрім трьох членів екіпажу знаходилися 13 туристів, впав в озеро на території Кроноцького заповідника і затонув. Тоді загинули вісім людей.

"Тоді Ространснагляд виявив близько 50 порушень експлуатації вертольотів найбільшої приватної авіакомпанії Камчата", – пише The Insider.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії розбився гелікоптер Мі-28, весь екіпаж загинув. Вертоліт зазнав аварії в Жиздринському районі (він знаходиться на кордоні Калузької області з Брянською). Російська пропаганда тоді заявила, що Мі-28 повертався із завдання. Його називають "мисливцем за дронами".

"Перед падінням екіпаж якраз повертався із бойового завдання на кордоні з Брянською областю", – стверджували пропагандисти.

А в міноборони РФ запевняли, що причина падіння вертольота нібито полягала  у технічній несправності.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader