Тенісисти Дідух та Шинкарьова принесли Україні історичну "бронзу"
Тенісисти Дідух та Шинкарьова принесли Україні історичну "бронзу"

Тенісисти Дідух та Шинкарьова принесли Україні історичну "бронзу"

Україна виборола свою дев'яту медаль на Паралімпійських іграх у Парижі. Настільні тенісисти Віктор Дідух та Ірина Шинкарьова стали бронзовими призерами у парному турнірі (клас XD17), передає "Суспільне".

За право вийти у фінал українська пара боролася з китайським дуетом Чжао Шуая та Мао Цзіндзянь, які були посіяні під четвертим номером. Дідух та Шинкарьова були дуже близькими до виходу у фінал, вигравши перші дві партії з однаковим рахунком 11:9. Проте перемогти їм не вдалося. Українська пара поступилася у трьох наступних партіях, включаючи остаточну, де гра йшла на більш-менш (10:12), і втратили шанс на фінал.

Ця медаль стала дев'ятою для України на Паралімпіаді-2024 та першою у настільному тенісі, саме у парному міксті, який вперше був представлений на Іграх у Парижі. Дідух та Шинкарьова забезпечили собі медаль ще другого дня змагань, коли, перемігши бразильську пару, вийшли до півфіналу і гарантували собі як мінімум "бронзу".

  • 30 серпня після другого дня Паралімпійських ігор у Парижі Україна піднялася у загальному заліку на 13-те місце. Тоді у скарбничці нашої збірної було 8 медалей, з яких – 2 бронзові, 5 срібних та 1 золото. Після перемоги Дідуха та Шинкарьової кількість медалей збільшилась до 9.
  • 31 серпня збірна України з волейболу розпочала виступи на Паралімпійських іграх у Парижі. У складі команди виступає 27-річний Євген Коренець, який бився в боях за Бахмут і отримав тяжке поранення.
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader