Рух забруднення річки Сейм сповільнюється, але до Чернігова дістанеться
Рух забруднення річки Сейм сповільнюється, але до Чернігова дістанеться

Рух забруднення річки Сейм сповільнюється, але до Чернігова дістанеться

Рух органічного забруднення річці Сейм поступово сповільнюється, він дістанеться Чернігова пізніше за прогнозоване — орієнтовно 3-5 вересня. Про це 1 вересня повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України у телеграм-каналі.

- За попереднім прогнозом Укргідрометцентру, органічне забруднення мало досягти м. Чернігова 30 серпня - 2 вересня — це 166 км від впадіння річки Сейм в річку Десна. Проте наразі є тенденція щодобового сповільнення руху органічних речовин через їх розбавлення водами річки Десна у декілька разів, — розповіли в Міндовкілля.

На сьогодні органічні речовини з Сейму знаходяться на відстані 92 км від впадіння річці в Десну. До міста Чернігів ще 74 км.

На Сумщині відбувається стабілізація стану річки Сейм від кордону з Росією до селища Чаплищі Сумської області. Там відмічається незначне збільшення розчиненого кисню у воді, зменшення різкого неприємного запаху та відновлення природного кольору.

Заходи з оздоровлення річки будуть проведені після визначення безпечного методу проведення робіт та подолання наслідків надзвичайної події.

У Державному агентстві водних ресурсів України наголосили на тому, що жодних перевищень високотоксичних компонентів не виявлено. Фіксується забруднення органічного характеру.

Для безпеки населення у Чернігівській, Сумській та Київській областях заборонено купання, вилов риби, використання води для господарських потреб на річках Сейм та Десна.

  • 30 серпня Міністерство захисту довкілля підтвердило, що забруднення річки Сейм відбулося з території Росії.
Джерело матеріала
loader