Найцікавіші нові фільми вересня 2024 року
Найцікавіші нові фільми вересня 2024 року

Найцікавіші нові фільми вересня 2024 року

Найцікавіші нові фільми вересня 2024 року - Фото 1

Бітлджюс, граф Монте-Крісто, Трансформери, Геллбой — такі персонажі претендуватимуть на глядацьку увагу у вересні. Та поза конкуренцією знаходяться, звісно, нова спільна робота Йоргоса Лантімоса та Емми Стоун, екранне возз’єднання Джорджа Клуні і Бреда Пітта, а також епічний довгобуд від Френсіса Форда Копполи, який дехто називає magnum opus великого режисера. Чи так це насправді — зможемо переконатися вже зовсім скоро. А поки пропонуємо ознайомитися з усіма потенційно цікавими вересневими новинками у статті нижче.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Найцікавіші нові фільми вересня 2024 року - Фото 2

Зміст

  • 1 «Бітлджюс Бітлджюс» / Beetlejuice Beetlejuice
  • 2 «Переслідувач» / Strange Darling
  • 3 «Граф Монте-Крісто» / Le comte de Monte-Cristo
  • 4 «Ребел-Ридж» / Rebel Ridge
  • 5 «Боксер» / Bokser
  • 6 «Види милосердя» / Kinds of Kindness
  • 7 «Кінець, з якого ми починаємо» / The End We Start From
  • 8 «Не говори зі злом» / Speak No Evil
  • 9 «Гра кілера» / The Killer’s Game
  • 10 «Великий маніпулятор» / Coup!
  • 11 «Огидні» / Uglies
  • 12 «Трансформери: Початок» / Transformers One
  • 13 «Його три доньки» / His Three Daughters
  • 14 «Мегалополіс» / Megalopolis 
  • 15 «Геллбой: Горбань» / Hellboy: The Crooked Man
  • 16 «До кінця світу» / The Dead Don’t Hurt
  • 17 «Квартира 7А» / Apartment 7A
  • 18 «Резбол: Баскетбол резервацій» / Rez Ball
  • 19 «Самотні вовки» / Wolfs

«Бітлджюс Бітлджюс» / Beetlejuice Beetlejuice

Жанр: фентезі, комедія, жахи
Дата прем’єри: 5 вересня
Реліз: кінотеатри

Через багато років після подій першого фільму родина Дітц повертається у рідний Вінтер-Рівер після несподіваної смерті Чарльза Дітца. Життя Лідії перевертається догори дриґом, коли її бунтівна дочка-підліток Астрід випадково відкриває портал у потойбіччя, випускаючи Бітлджюса.

Тім Бертон повертається до «Бітлджюса» через 36 років з моменту виходу першого фільму, а разом з ним свої ролі знову виконають Майкл Кітон, Вайнона Райдер та Кетрін О’Гара. Окрім них до акторського складу також приєдналися Джастін Теру, Моніка Белуччі, Віллем Дефо та Дженна Ортега, яка вже успішно працювала з Бертоном у хітовому серіалі «Венздей».

«Переслідувач» / Strange Darling

Жанр: трилер
Дата прем’єри: 5 вересня
Реліз: кінотеатри

Дія фільму відбувається в сільській місцевості Орегона. Чоловік та жінка вступають у зв’язок, але у підсумку ця зустріч перетворюється на смертельну гру на виживання. Стрічка розділена на шість глав, розташованих у нелінійному порядку, і розповідає про низку злочинів серійного вбивці на заході Сполучених Штатів. «Переслідувач» став дебютною операторською роботою відомого актора Джованні Рібізі.

«Граф Монте-Крісто» / Le comte de Monte-Cristo

Жанр: пригодницький екшн, історична драма
Дата прем’єри: 5 вересня
Реліз: кінотеатри

Зраджений друзями та засуджений корумпованим суддею до довічного ув’язнення, молодий моряк Едмон Дантес опиняється за ґратами. Після втечі він отримує значні статки і повертається до Франції під виглядом «графа Монте-Крісто», плануючи помститися усім своїм кривдникам.

Сюжет стрічки заснований на однойменному романі Александра Дюма, виданого у далекому 1844 році. Світова прем’єра цієї екранізації відбулася у травні на Каннському кінофестивалі. «Граф Монте-Крісто» став найдорожчим французьким фільмом року.

«Ребел-Ридж» / Rebel Ridge

Жанр: бойовик-трилер
Дата прем’єри: 6 вересня
Реліз: Netflix

Террі Річмонд приїжджає у місто Шелбі-Спрінгс, щоб внести заставу за свого кузена. Але його заощадження несправедливо конфісковуються місцевою корумпованою поліцією на чолі з шефом Сенді Бернном. Террі заручається підтримкою судового клерка Саммер Макбрайд та згодом виявляє масштабну змову в Шелбі-Спрінгс і використовує свої особливі «навички», щоб повернути те, що належить йому. Подивитися на нову історію у дусі «Рембо» можна буде з 5 вересня на Netflix.

«Боксер» / Bokser

Жанр: спортивна драма
Дата прем’єри: 11 вересня
Реліз: Netflix

Молодий та перспективний боксер вирішує тікати з комуністичної Польщі разом зі своєю сім’єю. Тепер він планує досягти найбільших вершин у спорті. «Боксер» — спортивна драма польського виробництва, ще одна варіація класики зі Слаєм від Netflix, цього разу вже «Роккі», яка прем’єрується 11 вересня.

«Види милосердя» / Kinds of Kindness

Жанр: антологія, чорна комедія
Дата прем’єри: 12 вересня
Реліз: кінотеатри

«Види милосердя» позиціюється як триптих-притча, що складається з трьох слабо пов’язаних між собою історій. У першій йдеться про чоловіка, котрий намагається взяти під контроль своє життя, у другій — про поліціянта, який переживає, що його дружина стала іншою людиною, і у третій — про жінку, що прагне знайти людину, котрій призначено стати лідером релігійного культу.

Режисером фільму виступив Йоргос Лантімос, який після нашумілих «Бідолашних створінь» возз’єднується на знімальному майданчику з Еммою Стоун, Віллемом Дефо та Марґарет Кволлі.

«Кінець, з якого ми починаємо» / The End We Start From

Жанр: фільм про виживання, драма
Дата прем’єри: 12 вересня
Реліз: кінотеатри

Коли нескінченні зливи в Англії призводять до катастрофічних наслідків, світ перестає бути таким, як раніше. Молода жінка, разом з чоловіком та новонародженою дитиною, намагаються покинути затоплений Лондон та знайти безпечний сховок. Але згодом ситуація починає виходити з-під контролю, і героям доведеться зробити все, щоб вижити у такому неспокійному світі.

«Кінець, з якого ми починаємо» — екранізація дебютного однойменного роману англійської письменниці Меґан Гантер, що з’явився на полицях книгарень у 2017 році. Твором зацікавилася продюсерська компанія Бенедикта Камбербетча SunnyMarch, яка брала участь у створенні фільму, а сам актор зіграв одну з невеличких ролей. Власне, про цю стрічку ми вже писали раніше, коли відбулася його прем’єра в мережі.

«Не говори зі злом» / Speak No Evil

Жанр: психологічний горор
Дата прем’єри: 12 вересня
Реліз: кінотеатри

Чоловік, дружина та їхня донька отримують запрошення від знайомих, з якими вони подружилися під час відпустки, відвідати їхній заміський будинок. Але те, що планувалося як відпочинок мрії, згодом перетворюється на найжахливіший кошмар у їхньому житті. «Не говори зі злом» є рімейком однойменного данського фільму, що вийшов на екрани у 2022 році. 

«Гра кілера» / The Killer’s Game

Жанр: комедійний бойовик
Дата прем’єри: 12 вересня
Реліз: кінотеатри

Досвідчений кілер Джо Флуд отримує сумну новину про те, що невиліковно хворий. Щоб позбавити себе страждань, Джо робить замовлення на власне вбивство. Але незабаром він дізнається, що лікарі поставили неправильний діагноз, і тепер горе-замовнику доведеться відбиватися від колишніх колег.

Цей абсурдний сюжет заснований на однойменному романі Джея Бонансінга, що побачив світ у 1997 році. Поряд зі зніманнями у високобюджетних кінокоміксах Дейв Батіста, як і його колега по реслінгу Джон Сіна, не гребує постійно зніматися у невибагливих комедійних бойовиках: буквально півтора місяця тому на малих екранах гримів один з них під назвою «Мій шпигун: Вічне місто». Тут Батісті склали компанію Софія Бутелла, Террі Крюс, колега по «Вартовим Галактики» Пом Клементьєв та Бен Кінґслі.

«Великий маніпулятор» / Coup!

Жанр: чорна комедія
Дата прем’єри: 12 вересня
Реліз: кінотеатри

Події відбуваються на ізольованому острові у розкішному маєтку під час Першої світової війни та епідемії грипу 1918 року. Багатий і знаменитий прогресивний журналіст Джей Гортон та його світська дружина Джулі наймають нового кухаря Флойда Монка. Той спочатку саботує накази готувати виключно вегетаріанські страви, а коли епідемія дістається острова, підбурює слуг на повстання з ціллю захопити особняк. Таким чином там розгортаються справжні ігри розуму між господарем і знахабнілим слугою.

«Огидні» / Uglies

Жанр: науково-фантастичний бойовик, підліткова антиутопія
Дата прем’єри: 13 вересня
Реліз: Netflix

Події відбуваються в антиутопічному світі майбутнього, де встановлені суворі стандарти краси. Юна дівчина Таллі Янгблад готується до пластичної операції, щоб відповідати цим химерним стандартам. Та коли її друзі наводять докази того, що це дуже погана ідея, героїня змінює думку та вирішує кинути виклик нав’язаним нормам.

«Огидні» є кіноадаптацією однойменного роману Скотта Вестерфельда 2005 року. Режисерувати цю історію про перемогу інстаграмного мислення над здоровим ґлуздом взявся МакДжі, котрий і раніше звертався до науково-фантастичного жанру. Щоправда, з проєктів калібру «Термінатор: Спасіння прийде» постановник регресував до одноденок на Netflix на кшталт «Рубіж світу» чи комедії «Родинний обмін».

«Трансформери: Початок» / Transformers One

Жанр: науково-фантастичний анімаційний бойовик
Дата прем’єри: 19 вересня
Реліз: кінотеатри

Історія походження, що відбувається на планеті Кібертрон. Сюжет буде зосереджений навколо раси Трансформерів та, зокрема, стосунків її двох представників на ім’я Оріон Пакс і D-16, які перетворюються з братів по зброї на заклятих ворогів, пізніше відомих як Оптимус Прайм і Мегатрон.

«Початок» — чергова історія в рамках медіафраншизи «Трансформери», цього разу анімаційна. Вона відправить глядачів у ті далекі часи, коли в майбутнього лідера Автоботів Оптимуса Прайма ще олива на губах не обсохла. До озвучення персонажів долучилися відомі голлівудські зірки — Кріс Гемсворт, Скарлетт Йоганссон, Лоуренс Фішберн, Стів Бушемі, Джон Гемм та інші.

«Його три доньки» / His Three Daughters

Жанр: драма
Дата прем’єри: 20 вересня
Реліз: Netflix

Троє сестер — Кеті, Рейчел та Крістіна, ніколи не мали близьких стосунків. Але хвороба батька змушує жінок зібратися разом у його домі, щоб подбати про старого. Ці обставини можуть стати шансом для героїнь, щоб налагодити стосунки між собою.

Нова повнометражна робота Азазела Джейкобса зібрала на знімальному майданчику талановитих акторок — Керрі Кун, Наташу Лайонн та Елізабет Олсен. Після прем’єри стрічки на Міжнародному кінофестивалі в Торонто, що відбулася ще у вересні минулого року, оглядач The Hollywood Reporter Джон Фрош назвав їхні перфоманси «виключними».

«Мегалополіс» / Megalopolis 

Жанр: епічна науково-фантастична драма
Дата прем’єри: 26 вересня
Реліз: кінотеатри

Раптова катастрофа руйнує і без того багатостраждальний мегаполіс під назвою Новий Рим. Архітектор-ідеаліст Цезар Катіліна, який може контролювати час, прагне перебудувати місто як утопію, а його ворог, мер Франклін Цицерон, залишається прихильним регресу. Ускладнює ситуацію присутність світської доньки Франкліна і коханої Сезара Джулія, яка намагається знайти сенс власного життя.

Ідея «Мегалополісу» прийшла до живого класика Френсіса Форда Копполи ще наприкінці роботи над «Апокаліпсисом сьогодні», але втілити її у життя метр зміг тільки зараз. Для цього йому довелося навіть продати свої виноробні, щоб отримати бюджет для фільму розміром у $120 млн. Прем’єра стрічки відбулася у травні на Каннському кінофестивалі, після чого вона отримала неоднозначну реакцію від кінокритиків.

«Геллбой: Горбань» / Hellboy: The Crooked Man

Жанр: супергеройський фільм жахів
Дата прем’єри: 26 вересня
Реліз: кінотеатри

У 1950-х роках Геллбой і агент-новачок Бюро паранормальних досліджень опиняються у сільській місцевості Аппалачів. Там вони виявляють невелику громаду, населену відьмами на чолі з таємничим Горбанем, що має тривожний зв’язок із минулим Геллбоя.

У площину кіноекрана Геллбой сходить зі сторінок коміксів авторства Майка Міньойли вже не вперше. Після вдалого старту під керівництвом Ґільєрмо дель Торо 20 років тому та катастрофічно незграбної спроби перезавантаження від Ніла Маршалла 2019 року, за новий ребут взявся Браян Тейлор. Цей чоловік відомий своєю безпосередньою причетністю до створення божевільного екшн-кіно з присмаком крінжу, зокрема, франшизи «Адреналін» з Джейсоном Стейтемом, бойовика «Геймер» з Джерардом Батлером та сиквела «Примарного вершника» з Ніколасом Кейджем.

«До кінця світу» / The Dead Don’t Hurt

Жанр: вестерн
Дата прем’єри: 26 вересня
Реліз: кінотеатри

Сан-Франциско, 1860-ті роки. Франкоканадка Вів’єн Ле Куді закохується в данського іммігранта Гольгера Ольсена, але плани на щасливе майбутнє руйнуються через Громадянську війну, що охопила країну.

«До кінця світу» — режисерська робота Вігго Мортенсена, котрий також виконав одну з головних ролей. Стрічка мала покази на торішньому кінофестивалі в Торонто і загалом отримала позитивні відгуки кінокритиків.

«Квартира 7А» / Apartment 7A

Жанр: психологічний трилер
Дата прем’єри: 27 вересня
Реліз: Paramount+

Дія фільму відбувається в Нью-Йорку у 1965 році. Молода танцівниця Террі Джіоноффріо приймає пропозицію заможної літньої пари оселитися у їхній розкішній квартирі. Але згодом це рішення призведе до трагічних наслідків.

«Квартира 7А» позиціюється як приквел культового горору «Дитина Розмарі» (1968) Романа Поланскі. За постановку відповідає режисерка Наталі Еріка Джеймс, для якої це буде усього лиш друга повнометражна робота, а головну роль виконала Джулія Гарнер.

«Резбол: Баскетбол резервацій» / Rez Ball

Жанр: спортивна драма
Дата прем’єри: 27 вересня
Реліз: Netflix

Індіанська шкільна баскетбольна команда Chuska Warriors з міста Чуска, штат Нью-Мексико, бореться за титул чемпіона штату, але втрачає свого зіркового гравця. Сюжет стрічки заснований на науково-популярному спортивному романі Canuon Dreams журналіста The New York Times Майкла Павелла, а одним з продюсерів виступив наразі найкращий бомбардир в історії НБА Леброн Джеймс.

«Самотні вовки» / Wolfs

Жанр: комедійний екшн
Дата прем’єри: 27 вересня
Реліз: Apple TV+

Двоє професійних фіксерів, які віддають перевагу роботі поодинці, вимушені працювати разом після того, як їх винайняли на виконання одного й того самого завдання.

Тріумфальне возз’єднання на екрані великих зірок Джорджа Клуні та Бреда Пітта, яке відбулося після трилогії «Друзі Оушена» (2001–2007) та «Прочитати і спалити» (2008), спочатку планувалося до показу в Україні 19 вересня (вже навіть український дубльований трейлер підвезли). Але фільм зник з сітки релізів компанії B&H Film Distribution — зараз на цю дату запланований «Трансформери: Початок». Хай там як, а 27 вересня «Самотні вовки» вийдуть на Apple TV+, тож усі охочі матимуть змогу подивитися цю новинку у вересні.

Найцікавіші нові фільми вересня 2024 року - Фото 3
Теги за темою
Кіно
Джерело матеріала
loader
loader