Вплив на людей і техніку: прогноз магнітних бур на 2-4 вересня
Вплив на людей і техніку: прогноз магнітних бур на 2-4 вересня

Вплив на людей і техніку: прогноз магнітних бур на 2-4 вересня

Експерти з США опублікували прогноз на три дні магнітних бур.

Чого очікувати від сонячної активності2-4 вересня розповіли експерти з Вашингтону. Так Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США опублікував свій прогноз сонячної та геомагнітної активності.

Потужність геомагнітної бурі вимірюється К-індексом — від показника 2 до 9. Що вищий К-індекс, то сильніша буря та її наслідки та вплив на людей і техніку.

Що таке магнітна буря?

Магнітна буря - це збурення геомагнітного поля, яке може тривати від кількох годин до кількох діб. Вони спричиняються збуреними потоками сонячного вітру, які надходять у магнітосферу Землі та взаємодіють із нею. Ці геомагнітні бурі можуть впливати на техніку і навіть людський організм. Вони можуть спричинити порушення або поломки в апаратурі космічних апаратів, вивести з ладу електронну техніку на Землі.

Що стосується впливу магнітних бур на людський організм, то однозначної відповіді на це питання немає. Однак багато хто зазначає, що під час геомагнітного шторму в них погіршується самопочуття. Про це повідомляє Вікіпедія.

На жаль, 2 вересня, у понеділок, сейсмологи прогнозують сонячну активність з К-індексом 5 (червоний рівень). Це буде сильна магнітна буря, яка до вівторка, 3 вересня, вщухне.

Вже в середу, 4 вересня, українці можуть видихнути, Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США зазначає, що в цей день не очікується суттєвих магнітних хвилювань.

Однак розслаблятися ще не час, адже, оскільки дослідники сонячної активності оновлюють свої дані кожні три години, прогноз може змінитися в будь-яку мить.

Погода в Україні – останні новини

Окрім цього, Главред також розповідає, що у яких областях України різко похолодає. У більшості регіонів не передбачається опадів. Але у деяких областях очікуються дощі з грозами.

Також може бути цікаво прочитати, коли в Україну увірветься "бабине літо". Синоптик розповіла, на яку дату припадає кінець першого "бабиного літа".

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader