Директор НАБУ Кривоніс звільнив першого заступника Углаву
Директор НАБУ Кривоніс звільнив першого заступника Углаву

Директор НАБУ Кривоніс звільнив першого заступника Углаву

Національне антикорупційне бюро України звільнило першого заступника директора Гізо Углаву. Це рішення ухвалено директором НАБУ Семеном Кривоносом за результатами проведеного службового розслідування та висновків Дисциплінарної комісії.

Згідно з офіційним повідомленням НАБУ, підставою для звільнення стало "вчинення дисциплінарної провини - порушення Присяги державного службовця, порушення правил моральної поведінки державних службовців, Закону України "Про державну службу", Кодексу етики працівника НАБУ".

"Перший заступник директора здійснив низку дій та висловлювань негативного характеру, спрямованих на персональну та професійну дискредитацію працівника бюро, який подав службову записку про можливі факти витоку інформації", - йдеться у повідомленні НАБУ.

Наголошується також, що дії Углави "сформували у працівників НАБУ розуміння можливості настання негативних наслідків за викривальну діяльність". Такі дії були розцінені як "неприпустиме порушення найвищих стандартів етики та чесноти", які повинні дотримуватись усіма співробітниками НАБУ, особливо вищим керівництвом.

Директор НАБУ Кривоніс звільнив першого заступника Углаву - Фото 1

Гізо Углава зробив заяву про своє звільнення та подальші плани. Він наголосив на своєму значному внеску у розвиток антикорупційної системи України протягом дев'яти років роботи в НАБУ.

"За ці 9 років роботи в НАБУ мені вдалося зробити значний внесок у зміцнення антикорупційної системи України", - написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Також він відзначив свою ключову роль у важливих розслідуваннях та впровадженні сучасних методів роботи. Незважаючи на завершення своєї служби в НАБУ, Углава висловив гордість за свою роботу і заявив, що "всі ці роки служив Україні та її народу, вірою та правдою захищаючи принципи законності та справедливості".

"Попереду нові виклики, але мої принципи та переконання залишаються незмінними, тому боротьба за справедливість не закінчена. Наступними кроками у доведенні моєї правоти у справах проти мене будуть звернення до суду та продовження взаємодії з НАЗК", - заявив Углава.

Директор НАБУ Кривоніс звільнив першого заступника Углаву - Фото 2

Додамо, що першого заступника директора НАБУ Гізо Углава наприкінці травня було відсторонено від виконання обов'язків.

Джерело матеріала
loader
loader