В одному з прифронтових міст закрили всі банки: як українцям отримати пенсії та грошові перекази
В одному з прифронтових міст закрили всі банки: як українцям отримати пенсії та грошові перекази

В одному з прифронтових міст закрили всі банки: як українцям отримати пенсії та грошові перекази

В умовах закриття банків у Покровську, "Укрпошта" продовжує працювати, забезпечуючи мешканців базовими послугами. У місті діють чотири відділення, які надають послуги з оплати рахунків, отримання пенсій та відправлення посилок.

Про це повідомив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський. " Укрпошта не припинила і не планує припиняти свою роботу, поки в ній є потреба", – йдеться у повідомленні. 

З 2 вересня 2024 року всі банківські установи в Покровську припинили свою роботу, залишаючи мешканцям доступ лише до банкоматів. Це рішення було прийняте з огляду на значний тиск з боку російських військових, який ставить під загрозу не лише життя мешканців, але й безпеку фінансових установ.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін зазначав, що з понеділка, 2 вересня, двері фінансових установ будуть зачинені. Це означає, що мешканцям Покровська доведеться шукати альтернативні способи отримання банківських послуг, зокрема у сусідніх містах, таких як Добропілля, Родинське, Білицьке та селище Межова.

На тлі закриття банків, важливою підтримкою для мешканців залишається Укрпошта, яка продовжує працювати в Покровську, незважаючи на складну ситуацію. Голова Укрпошти Ігор Смілянський офіційно спростував інформацію про припинення роботи компанії в місті. За його словами, Укрпошта не планує залишати Покровськ, поки в її послугах є потреба.

На сьогодні в Покровську працює чотири відділення Укрпошти, ще два відділення обслуговують Покровську громаду, а пересувні відділення покривають решту сіл, де це дозволяють умови безпеки. Укрпошта розробила альтернативні шляхи доставки, щоб забезпечити максимально безпечні умови для своїх співробітників і клієнтів.

Завдяки роботі Укрпошти мешканці Покровська зможуть отримувати та відправляти посилки, сплачувати рахунки, отримувати пенсії та інші соціальні виплати. Це особливо важливо в умовах, коли місто фактично ізольоване від звичних фінансових інструментів.

Смілянський підкреслив, що коли Укрпошта заявляє, що вона першою повертається і останньою залишає населені пункти. Підтримка місцевої влади та спільна робота дозволяють забезпечити безперебійну роботу поштових відділень навіть у таких складних умовах.

Попри закриття банків у Покровську, мешканці міста можуть звертатися до відділень банків у сусідніх населених пунктах. Наприклад, відділення "ПриватБанку" та "Ощадбанку" у Родинському та Добропіллі ще працюють, хоча і тут ситуація залишається напруженою. Однак, слід розуміти, що ці відділення можуть також закритися через загострення бойових дій.

Крім того, у сусідньому місті Торецьк, де наразі залишається лише дві тисячі мешканців, ситуація є ще критичнішою. Ворог постійно намагається прорвати оборону ЗСУ, що робить доставку гуманітарної допомоги майже неможливою.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, з 30 серпня 2024 року "Укрпошта"припинила приймати для пересилання відправлення з переказом післяплати готівкою від фізичних осіб-підприємців (ФОП). Відтепер перекази післяплати можуть бути здійснені лише на банківські картки або поточні рахунки.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader