Капітана ВМС США, який стріляв з гвинтівки із прицілом назад, звільнили «через втрату довіри»
Капітана ВМС США, який стріляв з гвинтівки із прицілом назад, звільнили «через втрату довіри»

Капітана ВМС США, який стріляв з гвинтівки із прицілом назад, звільнили «через втрату довіри»

Капітан есмінця USS John S McCain Кемерон Ясте став дико популярним у квітні, коли його фото оприлюднили в офіційному Instagram-акаунті ВМС США — військовий позував з гвинтівкою із неправильно встановленим оптичним прицілом.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Капітана ВМС США, який стріляв з гвинтівки із прицілом назад, звільнили «через втрату довіри» - Фото 1

«Від практичних стрільб, проведення технічного обслуговування, перевірки чистоти палива до участі в морських і якірних операціях — ВМС США завжди готові служити й захищати», — написали під фото.

Фотографія завірусилась у мережі, викликаючи насмішки в коментарях. Пізніше її видалили (але скриншоти, як відомо, не горять).

Командира ВМС США, який стріляв з гвинтівки із прицілом назад, звільнили «через втрату довіри»

У минулу п’ятницю, через 4 місяці після публікації фото, Кемерона звільнили через «втрату довіри й впевненості у його здібностях», повідомляє Business Insider.

Кемерон Ясте був капітаном USS John S. McCain, есмінця ВМС США, який допомагає захищати авіаносець USS Theodore Roosevelt і дислокувався на Близькому Сході з квітня. Ясте тимчасово замінить капітан Еллісон Крісті, заступник комодора 21-ї ескадрильї міноносців, що входить до складу авіаносної групи USS Abraham Lincoln і теж знаходиться в Оманській затоці.

Пентагон відправив авіаносці на Близький Схід, щоб вони були готові допомогти Ізраїлю відбити атаку Ірану чи інших країн. За словами ВМС США, зміна в керівництві не вплине на місію або розклад військового корабля.

«Військово-морський флот вимагає від командирів найвищих стандартів і притягує їх до відповідальності, якщо ці стандарти не дотримуються», — йдеться у п’ятничній заяві ВМС США.

Теги за темою
Зброя
Джерело матеріала
loader