Удар по Львову: Польща допоможе відновити пошкоджені будинки, — Туск
Удар по Львову: Польща допоможе відновити пошкоджені будинки, — Туск

Удар по Львову: Польща допоможе відновити пошкоджені будинки, — Туск

Сусідня країна допоможе відновитись Львову після масованої атаки 4 вересня — тоді було уражено понад 50 будинків, серед яких сім історичних пам'яток.

Уряд Польщі готовий допомогти відбудувати будівлі та житлові будинки у Львові, які пошкоджені в результаті ракетного удару Росії 4 вересня. Про це заявив прем'єр-міністр країни Дональд Туск у X-акаунті.

"Львів потребує допомоги! Ціллю атаки росіян став центр міста. Пошкоджено багато історичних багатоквартирних будинків. Польща готова допомогти у їх відновленні", – написав політик.

Однак Дональд Туск не став розповідати про розмір допомоги та інші деталі пропозиції.

Атака на Львів 4 вересня

Нагадаємо, вночі на 4 вересня ЗС РФ здійснили комбінований обстріл України, атакувавши в тому числі Львів. Ворог атакував Залізничний район Львова. Під час обстрілу були уражені понад 50 будинків у Львові. Загалом пошкоджень зазнали щонайменше сім історичних пам’яток міста, зокрема Центр спортивної медицини й реабілітації, розташований в історичній будівлі 1893 року.

Внаслідок атаки загинули семеро осіб, серед яких одна дитини. Найстаршому загиблому у Львові було 55 років. Кількість на момент публікації матеріалу становить 64 особи, восьмеро з них — діти. Відомо, що були госпіталізовані 15 дорослих та двоє дітей, п'ятеро поранених перебувають у важкому стані.

Зазначимо, що Росія змінює тактику ракетних ударів та може підвищувати градус ескалації. Річ у тім, що інших інструментів впливу на ситуацію у Росії немає.

Керівник Центру військово-правових досліджень та військовий експерт Олександр Мусієнко зазначив, що мета була фактично долетіти максимально близько до центру Львова, щоб продемонструвати руйнування для психологічного тиску та демонстрації сили.

Теги за темою
Росія Обстріл допомога
Джерело матеріала
loader
loader