У Києві ввели карантин через небезпечну рослину
У Києві ввели карантин через небезпечну рослину

У Києві ввели карантин через небезпечну рослину

У Києві запровадили карантин через амброзію.

Як передає "Хвиля", про це повідомив Департамент захисту навколишнього середовища та адаптації до зміни клімату КМДА.

У Києві ухвалили рішення посилити боротьбу із поширенням алергенної амброзії. Для цього у місті запроваджується спеціальний карантинний режим, який поширюється на всю територію столиці. У період його дії проводитимуться заходи щодо знищення вогнищ зростання амброзії.

Амброзія / Фото: primarnykontakt.sk
Амброзія / Фото: primarnykontakt.sk

Конкретні заходи боротьби з амброзією включатимуть:

  • зривання та спалювання самих рослин амброзії. При сильному засміченні ними проводитиметься скошування або викорчовування з корінням;
  • створення на забруднених ділянках фітоценозів із багаторічних трав, здатних пригнічувати зростання та поширення амброзії;
  • застосування хімічних засобів, а саме дозволених в Україні гербіцидів для боротьби з амброзією.

Зазначимо, що амброзія полінолистна відноситься до категорії карантинних бур'янів, які становлять серйозну небезпеку як для здоров'я людей, так і для сільського господарства. Ця однорічна рослина може досягати у висоту двох метрів і розмножується насінням, що має високу життєздатність - воно здатне зберігатися в грунті від 5 до 40 років.

Пилок амброзії є одним із найагресивніших алергенів. Вона може викликати у людей різні алергічні реакції: нежить, кашель, сльозотеча, свербіж, головний біль, а в деяких випадках навіть провокувати напади астми.

Нагадаємо, українцям дали покрокову інструкцію, як оформити лікарняні виплати.

Джерело матеріала
loader
loader