ТОП 10 настільних ламп на акумуляторі для школярів і не тільки
ТОП 10 настільних ламп на акумуляторі для школярів і не тільки

ТОП 10 настільних ламп на акумуляторі для школярів і не тільки

ТОП 10 настільних ламп на акумуляторі для школярів і не тільки - Фото 1

В чернетці вирішив, а в зошит не встиг переписати? Псувати зір з ліхтарем, щоб почитати книгу під час вимкнень світла? Вплинути на графіки відсутності світла ми не можемо, але порадимо як підготувати простір, щоб було комфортніше вчитися, працювати та проводити час в блекаут. Для цього зібрали 10 настільних ламп, які не потребують живлення від мережі та забезпечать світлом у будь-який момент. 

Зміст

  • 1 Вибір акумуляторної лампи
  • 2 Популярні моделі 
    • 2.1 Philips Hue Go
    • 2.2 Philips Ivory DSK203
    • 2.3 Philips Tilpa DSK212
    • 2.4 BASEUS DGZG-02
    • 2.5 Xiaomi Yeelight 4-in-1
    • 2.6 ColorWay CW-DL03PMB-W
    • 2.7 Mealux DL-16
    • 2.8 Platinet PDL1930B
    • 2.9 Philips Donutclip DSK201
    • 2.10 Elite EL-2178

Вибір акумуляторної лампи

Акумуляторні настільні лампи – це просте рішення для освітлення простору чи робочого столу. Вбудована батарея робить пристрій незалежним від стану електромережі, принаймні на деякий час. Щоб не розгубитися при виборі цього пристрою, зверніть увагу на важливі параметри та характеристики:

 

  1. Регулювання яскравості. Лампа здається приладом простим, але така функція значно впливає на комфорт використання. Можливість налаштування може робити з одного пристрою як нічник, так і повноцінний інструмент для роботи.
  2. Час роботи від акумулятора. Варто враховувати як довго лампа може працювати на одному заряді, щоб розуміти її автономність і частоту необхідних підзарядок. Деякі моделі мають таймер вимкнення, тому не будуть розряджатися дарма, якщо ви забули вимкнути її. 
  3. Ергономіка. Потрібно обирати лампу не лише за дизайном, який підійде для робочого місця, а й врахувати конструкцію. Виробники пропонують різні варіанти кріплення до столу, а також рішення з настінним кріпленням. А гнучкі елементи допоможуть налаштувати лампу зручно під конкретну задачу.
  4. Управління. Окрім механічних кнопок виробники оснащують сучасні моделі сенсорними панелями та пультами дистанційного керування.
  5. Потужність. Для освітлення робочого столу підходять лампи потужністю 15-25 Вт, для освітлення кімнати — 40-60 Вт.
  6. Яскравість. Для читання і роботи оптимальною є яскравість 450-750 люкс, для загального освітлення — 250-450 люкс.

 

І безсумнівною перевагою акумуляторних ламп є їх мобільність – якщо ви обираєте легку модель, то її можна буде переносити з собою в різні кімнати. А в холодну пору року, коли темнішає на вулиці раніше, такий собі переносний і потужний ліхтар для всіх кімнат буде справжньою знахідкою. 

Популярні моделі 

Philips Hue Go

11

Якщо ви колись цікавились смартосвітленням для будинку, то напевне, натрапляли на продукцію від Philips. Але компанія цього року пропонує новинку для ринку – портативний торшер Philips Hue Go. На фото продукту нехай вас не бентежить кабель – він веде до зарядної бази, а сама лампа має вбудований акумулятор. Автономність батареї досягає 12 годин, адже після цього періоду лампа переходить у режим економії заряду. 

Лампа як смарт-продукт вписується у систему Apple Home Kit, підтримує голосових помічників Google і Alexa, а також супер гнучка в налаштуваннях. Доступне регулювання яскравості, колірної температури та кольору світіння, вона навіть вміє імітувати сяйво свічки за допомогою режиму Cosy candle. У застосунку для смартфона Hue лампу можна наділити широким набором фішок, а за стильний дизайн її полюблять ті, кому важлива естетика в просторі. Єдиний нюанс, що за конструкцією це все ж таки торшер, а відповідно світло пристрій спрямовує вниз на поверхню під лампою. Для загального освітлення кімнати її буде недостатньо, але для робочого столу – це класне і сучасне рішення. 

Оскільки пристрій новий на українському ринку, відома лише ціна закордоном – 160 доларів. 

Philips Ivory DSK203

Philips Ivory DSK203 – це більш класична модель настільної лампи. Вона має шарнірний корпус з лаконічним дизайном у білому кольорі. Підтримує сенсорне керування та пропонує регулювання світла за рівнем яскравості та колірної температури. 

Перевага цієї моделі у відповідності вимогам EyeComfort – виробник протестував лампу на відсутність мерехтіння світла, що не несе шкоди для очей користувача та зберігає правильну подачу світла протягом всього терміну експлуатації. Під час навчання, читання чи роботи це допоможе менше втомлюватися, а тому Philips Ivory DSK203 гарне доповнення письмового столу за ціною від 1 600 до 2 500 гривень.

Philips Tilpa DSK212

ТОП 10 настільних ламп на акумуляторі для школярів і не тільки - Фото 4

Схожою до попередньої моделі є Philips Tilpa DSK212. Однак за простим дизайном вона пропонує більш витривалий акумулятор (1800 мАг проти 1000 мАг у Philips Ivory). Однак в Tilpa не передбачена можливість регулювання колірної температури (лише яскравість). Також ця модель менш габаритна, адже важить всього 280 г. Це доволі портативне рішення, з продуманим сенсорним керуванням і сертифікацією EyeComfort для комфортного використання під час читання чи роботи. І за таку модель від відомого бренду потрібно буде віддати від 900 до 1 300 гривень.

BASEUS DGZG-02

BASEUS DGZG-02 — типова за дизайном для свого класу лампа з вбудованим акумулятором ємністю 2200 мАг. Він розміщується у нижньому блоці приладу, який виступає важкою підставкою, яка надійно утримує пристрій на столі. 

Лампа може працювати від 3 до 13 годин автономно (час роботи залежить від рівня яскравості світла). Окрім цього параметру можна також налаштовувати колірну температуру (від 3000К до 6000К). 

BASEUS DGZG-02 пропонує яскраве, рівномірне освітлення, завдяки продуманій конструкції підійде і для читання в ліжку, і для роботи за комп’ютером. Важить модель як і Philips Ivory – близько 500 г. Ціна на цю модель варіюється від 1200 до 3000 гривень.

Xiaomi Yeelight 4-in-1

Більш універсальним рішенням за дизайном ніж Xiaomi Yeelight 4-in-1 годі шукати. Це акумуляторна лампа, яка в комплекті має два важливих аксесуари – магніт і кліпсу. З їх допомогою можна встановлювати лампу як вам заманеться, кріплячи за стіл, полицю чи взагалі на стіну. Можна навіть використовувати Xiaomi Yeelight як ліхтар, тримаючи пристрій в руках. 

У настільному вигляді лампа здатна обертатися на 180°, а світло можна регулювати за рівнем яскравості. Колірна температура незмінна на рівні 4000К. Особливим в цій моделі можна назвати її дизайн – суцільнометалевий корпус виконаний з особливим шармом, який доповнить будь-яку кімнату. За таку лампу треба бути готовим віддати з кишені від 1 200 до 1 700 грн.  

ColorWay CW-DL03PMB-W

Варто не обійти увагою таку модель як ColorWay CW-DL03PMB-W. З вигляду вона здається звичайною лампою, але завдяки магнітному кріпленню її верхню частину (зі світлодіодами) можна відʼєднати та кріпити куди вам треба (наприклад над кухонною поверхнею для приготування вечері). Лампа обладнана акумулятором на 800 мАг, який заряджається через USB і надає від 2 до 5 годин роботи без підзарядки. На відновлення енергії лампа потребує до 3 годин зарядки. 

Важить модель трішки більше пів кілограма, тому навіть у зібраному стані її можна взяти з собою куди завгодно. Виробник зазначає, що у неї відсутнє мерехтіння, тому очі не будуть швидко втомлюватися при роботі. Ціна на ColorWay CW-DL03PMB-W варіюється від 800 до 1 600 гривень. 

Mealux DL-16

ТОП 10 настільних ламп на акумуляторі для школярів і не тільки - Фото 5

Mealux DL-16 – простіший варіант, але який має все необхідне, щоб забезпечити світлом. Акумулятора на 1200 мАг вистачить до 2 годин роботи, для зарядки передбачений порт microUSB (кабель для зарядки поставляється в комплекті). 

Регулювання світла доступне за колірною температурою – можна вибрати один з трьох режимів теплого, холодного та природного освітлення. Також можна налаштувати яскравість, використовуючи сенсорну кнопку. В дизайні лампа виділяється гнучкою ніжкою та органайзером для канцелярії. Ціна моделі одна з найдоступніших, адже починається з 380 гривень. 

Platinet PDL1930B

ТОП 10 настільних ламп на акумуляторі для школярів і не тільки - Фото 6

Platinet PDL1930B не має вбудованого акумулятора, але може живитися від повербанка чи ноутбука, а також живити інший пристрій з підтримкою Qi-технології. Окрім органайзера для канцелярії у лампи є панель з бездротовою зарядкою, а тому на робочому столі такий аксесуар буде корисним і не дозволить забути підзарядити сумісні навушники чи смартфон. При цьому лампа дозволяє регулювати як яскравість, так і колірну температуру, а також має гнучку конструкцію для зручного спрямування світла на поверхню стола. 

За універсальний пристрій на ринку просять близько 600 гривень. 

Philips Donutclip DSK201

Philips Donutclip DSK201 – лампа з кліпсою, яку можна кріпити як на стіл, так і на ліжко, щоб почитати перед сном. Хоч ця модель і проста, однак дозволяє обирати режим яскравості та пропонує біле світло (колірна температура 4000К) без мерехтіння.

Philips Donutclip важить всього 250 г, а заряджається від USB-порту, тому її можна брати з собою в дорогу, похід чи користуватися на природі. Окрім самої кліпси, гнучка в налаштуванні й ніжка лампи, яку можна зігнути під зручним кутом для читання чи іншої роботи. Ціна на лампу стартує від 700 гривень. 

Elite EL-2178

ТОП 10 настільних ламп на акумуляторі для школярів і не тільки - Фото 7

І для найменших, кому треба поставити в ігрову зону невеличке джерело світла існують потішні моделі як ELITE-EL-2178. Ця світлодіодна лампа теж обладнана акумулятором і має гнучку ніжку. Виглядає пристрій прикольно, має невеличкий органайзер для дрібних речей (ручок, олівців), точно приверне увагу найменших користувачів і буде доречно виглядати у дитячій. Ціна на модель не перевищує 400 гривень.

ТОП 10 настільних ламп на акумуляторі для школярів і не тільки - Фото 8
Джерело матеріала
loader
loader