В Росії через масовану атаку БпЛА закриті три аеропорти, уламки дронів влучили у багатоповерхівки
В Росії через масовану атаку БпЛА закриті три аеропорти, уламки дронів влучили у багатоповерхівки

В Росії через масовану атаку БпЛА закриті три аеропорти, уламки дронів влучили у багатоповерхівки

У ніч на вівторок, 10 вересня, російська влада заявила про масовану атаку БпЛА. Повітряна тривога оголошувалась у семи областях Росії та у Москві. Російські ЗМІ писали про безпілотники у Бєлгородській, Курській, Орловській, Воронезькій, Тульській та Калузькій областях та Краснодарському краї Росії. Російські сили ППО вже відчитались про  знищення 59 БпЛА тільки над територією Брянської області. Крім того, на Московщині зафіксовано, за даними ЗМІ та мера російської столиці Сєргєя Собяніна,  14 безпілотників у міських округах Подольськ, Раменське, Люберці, Домодєдово і Коломна.

Собянін запевнив, що всі БпЛА збиті, на місці падіння уламків  руйнувань і постраждалих немає. Тим часом у соцмережах повідомляються про уламки одного зі збитих БПЛА, що впали на проїжджу частину вулиці. А у  пабліках підмосковного Раменського пишуть про уламки дрону, що влучили в житлову багатоповерхівку. На місці видно пожежу. Горять квартири в районі 11-12 поверхів. Спочатку повідомлялось про загибель 9-річної дитини, проте потім інформація була спростована у російських ЗМІ. Ще один БпЛА ніби влучив у будинок Високовольтною вулицею у Раменському, пошкоджено квартиру на 9-му поверсі. Є один постраждалий.  Мешканців цих будинків евакуйовано, їх розміщують у пунктах тимчасового перебування.

Російські ЗМІ нагадали, що у Раменському знаходиться, концерн «Авіоніка», завданнями якого є оперативна модернізація та оснащення Збройних Сил Російської Федерації сучасною авіаційною технікою, створення бойових авіаційних комплексів нового покоління та збільшення експорту авіаційної техніки.

Також повідомляється, що  у зв’язку з атакою закриті  аеропорти "Шереметьєво", "Домодєдово" і "Внуково". Оголошено план "Ковёр".  Повідомляється і про серію вибухів у  підмосковному Жуковському. Очевидці розповіли, що їх було щонайменше 10. Аеропорт закрито на прийом та виліт літаків. 

  • 8 вересня губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив про атаку БпЛА, під час якого дрон вдарив по майданчику для зберігання палива, там спалахнула пожежа. Дрон влучив в об'єкт на території Волоконовського району. 
  • 7 вересня дрони СБУ влучили по складу, звідки росіяни перекидали військову техніку для бойових дій в Україні. Після удару там було чотири осередки потужної пожежі. 
Теги за темою
Росія Москва
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader