Через негоду на Монблані загинули четверо альпіністів
Через негоду на Монблані загинули четверо альпіністів

Через негоду на Монблані загинули четверо альпіністів

Чотирьох корейських та італійських альпіністів, які три дні були заблоковані негодою біля вершини Монблану, у вівторок, 10 вересня, знайшли мертвими. Люди загинули від виснаження, повідомляє BFMTV з посиланням на префектуру Верхньої Савойї у Франції, де і знаходиться гора Монблан.

З альпіністами не було зв'язку з суботи, коли вони опинилися в пастці через негоду біля вершини гори. Тоді три мотузкові групи загубилися неподалік від вершини Монблану. Рятувальники натрапили на труднощі доступу до цього місця, і лише в неділю вранці, завдяки залученню значних ресурсів, вдалося евакуювати одну мотузкову групу з двох корейців на висоті 4 100 метрів.

Але ще дві групи, що складалися з двох корейців і двох італійців, залишились в недосяжності. З того часу було зроблено кілька марних спроб прорватись до альпіністів, однак це не вдалось ні італійським, ні французьким рятувальникам.

- Сьогодні (у вівторок) вранці була спроба прольоту вертольота з Шамоні, але рятувальники не змогли подолати хмарний бар'єр і розвернулися, - йдеться у повідомленні.

За даними джерела, рятувальники "спочатку виявили мотузку двох корейців, а в безпосередній близькості - італійців". Але погіршення погодних умов унеможливило роботу рятувальників.

  • У червні щонайменше дев'ять індійських туристів загинули в Гімалаях, потрапивши в пастку під час хуртовини. Їхні тіла та ще п'ятьох живих альпіністів гелікоптером доставили рятувальники. 
  • У травні 40-річний британець Ден Патерсон і його 23-річний гід Пастенджі Шерпа зникли безвісти під час спуску з найвищої вершини світу Еверест. Причиною трагедії став зсув снігу та льоду на горі. 
Джерело матеріала
loader
loader