Гарріс хоче провести другі дебати з Трампом
Гарріс хоче провести другі дебати з Трампом

Гарріс хоче провести другі дебати з Трампом

Гарріс хоче провести другі дебати з Трампом

“Другий раунд”, якщо Трамп погодиться, може відбутися на додаток до дебатів у жовтні між кандидатами у віцепрезиденти.

Кандидат у президенти США від демократів Камала Гарріс хоче провести ще один раунд дебатів зі своїм республіканським суперником Дональдом Трампом. Про це команда Гарріс оголосила після перших дебатів, які відбулися у вівторок, 10 вересня, повідомляє WP.

Рішення запропонувати повторні дебати було прийнято ще до того, як обидва кандидати вийшли на сцену у вівторок ввечері, за словами джерела видання.

“Під яскравим світлом американський народ побачив вибір, з яким зіштовхнеться цієї осені: між рухом уперед із Камалою Гарріс або поверненням назад з Трампом”, - заявила голова виборчої кампанії Гарріс Джен О'Меллі Діллон після дебатів. 

“Це те, що вони побачили сьогодні ввечері, і те, що вони повинні побачити на других дебатах у жовтні. Віцепрезидент Гарріс готова до других дебатів. Чи готовий Дональд Трамп?”, - додала вона.

“Ми розглянемо це, але вони хочуть других дебатів, тому що програли”, - сказав Трамп журналістам.

Тим часом телеканал Fox News уже запропонував свій майданчик для других президентських дебатів у жовтні, додавши, що надіслав листи до кампаній Гарріс і Трампа перед дебатами у вівторок ввечері, повідомило Reuters.

Раніше Трамп уже закликав до трьох дебатів із Гарріс, але поки незрозуміло, чи погодиться він на другу зустріч після “поєдинку” у вівторок, який низка аналітиків назвали “перемогою” Гарріс.

Очікується, що кампанія Гарріс продовжить наполягати на тому, щоб мікрофони кандидатів були увімкнені під час усього заходу — умова, на яку команда Трампа відмовилася погодитися для перших дебатів.

Пропозиція штабу Гарріс про другі дебати зумовлена загальними зусиллями її кампанії, спрямованими на те, щоб надати віцепрезиденту більше часу для комунікації з ключовими виборцями, які ще не визначилися, адже багато з них досі значно менше знайомі з кандидатурою Гарріс, ніж із Трампом. 

“Другий раунд”, якщо Трамп погодиться, може відбутися на додаток до дебатів між напарниками кандидатів у президенти. Як відомо, кандидати у віцепрезиденти демократ Тім Волз і республіканець Джей Ді Венс також погодилися провести дебати, які можуть відбутися 1 жовтня на CBS News.

Перші дебати Гарріс і Трампа відбулися на ABC. Хто ж переміг у “поєдинку”? ZN.UA зібрало деякі погляди західних ЗМІ. Низка аналітиків пишуть про перемогу Гарріс, але водночас, дехто критикує віцепрезидента за те, що вона залишила без відповіді ключові нападки Трампа. 

 

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader