Польща та Чехія готуються до рекордних злив та сильних повеней
Польща та Чехія готуються до рекордних злив та сильних повеней

Польща та Чехія готуються до рекордних злив та сильних повеней

Влада Польщі та Чехії готується до можливих повеней у зв'язку з наближенням небезпечного циклону. Через його наближення наприкінці тижня очікуються сильні дощі. Про це повідомляють чеське видання «Новини» та польське RMF24.

У польському Вроцлаві створили кризовий штаб, усі екстрені служби приведені у підвищену готовність. У регіоні прогнозують до 360 літрів опадів на квадратний метр у найближчі кілька днів. Усі громадські заходи скасовують, у районі також знижують рівень води у водоймах, де його можна регулювати.

У Чехії сильні зливи очікують у наступні чотири доби, з четверга до неділі. Прогнози вказують на ймовірність ситуації, що виникла у 1997 та 2002 роках, коли країна постраждала від руйнівних повеней, попередив міністр довкілля Петро Хладік. За його словами, за "позитивним" прогнозом у районі Єсенік може випасти 395 мм опадів, а за найгіршого сценарію – 452 мм. Зливи супроводжуватимуться сильним вітром. Зазвичай у цьому районі за весь рік випадає 1400 мм опадів, тому у разі "песимістичного" сценарію третина цього обсягу може випасти за лічені дні.

  • 7 вересня тайфун "Яги", що рухається зі швидкістю 203 км/год, накрив північно-східне узбережжя В'єтнаму. У неділю його статус знизили до тропічного циклону, але в понеділок, 9 вересня, метеорологічне агентство попередило про нові повені та зсуви.
  • А наприкінці серпня шторм "Шаньшань" ​​дістався південного острова Японії Кюсю, приніс сильні дощі та зсуви. Троє людей загинули, десятки постраждали.
Теги за темою
Польша Чехія негода
Джерело матеріала
loader
loader