"Два з половиною роки чекав на це": з'явилося відео зі звільненими з полону РФ прикордонниками
"Два з половиною роки чекав на це": з'явилося відео зі звільненими з полону РФ прикордонниками

"Два з половиною роки чекав на це": з'явилося відео зі звільненими з полону РФ прикордонниками

У рамках 57-го обміну полоненими, який відбувся 14 вересня, додому з російської неволі повернулися, зокрема, вісім українських прикордонників. У ДПСУ поділилися зворушливим відео зустрічі наших Героїв.

Ролик опублікований у Telegram-каналі Державної прикордонної служби. Нагадаємо, що 14 вересня в Україну повернулися 103 захисники, а днем ​​раніше, 13-го числа, – 49 осіб.

"Витираючи сльози з очей, прикордонники радіють поверненню на Батьківщину. Поки що не можуть повірити, що це відбувається насправді. Як і в те, що нарешті можна розмовляти українською. Проте вони, як і інші захисники України, – тут, вдома, кричать українські гасла та співають Державний гімн", – написала пресслужба ДПСУ.

Один із українських воїнів-прикордонників

Один зі звільнених воїнів зізнався: "Два з половиною роки чекав на це".

Інший сказав, що його відчуття неможливо описати. "Особливо коли розмовляв два з половиною роки російською, а зараз зміг, нарешті, спілкуватися нашою солов'їною, красивою, прекрасною мовою. Це просто бальзам на душу. Нарешті ", – сказав Герой.

Він додав, що найбільше в полоні хотів поговорити зі своїми рідними, почути їхні голоси, дізнатися, як вони.

Українці, які повернулися із полону 14 вересня

Як повідомляв OBOZ.UA:

– 13 вересня під час обміну полоненими додому повернулися 49 українців та українок, у тому числі 15 захисників і захисниць "Азовсталі".

– 14 вересня з неволі вдалося повернути ще 103 особи: 82 рядових і сержантів та 21 офіцера. Серед Герів – 23 військовослужбовці, які перебували у складі полку "Азов" НГУ.

– Внаслідок обмінів 13-14 вересня до РФ поїхали 147 військових російської армії, які здалися в полон українським захисникам у Курській області. Більшість із них виявилася строковиками.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader