Insha Dance Company вирушає в тур Україною: чим збираються порадувати глядачів
Insha Dance Company вирушає в тур Україною: чим збираються порадувати глядачів

Insha Dance Company вирушає в тур Україною: чим збираються порадувати глядачів

Команда Insha Dance Company запрошує на балет-антиутопію "1984. Інша", Anima Oscura та пластичну виставу "Д.І.М. Серед міст у турі, який триватиме з 6 жовтня по 11 листопада 2024 року — Київ, Івано-Франківськ, Хмельницький та Львів.

Інформація про тур розміщена на афіші подій Insha Dance Company.

Про що вистави

У програмі – інтерпретація твору Джорджа Орвела, дослідження кохання від італійського хореографа Франческо Аннарумми та історія про дорогу, яку дуже тепло прийняла київська публіка, а тепер вона попрямує на Захід України.

У Київській опері (Театр опери та балету для дітей та юнацтва) 6 жовтня о 19.00 відбудеться показ балету-антіутопії "1984. Інша", а також балету Anima Oscura.

Квитки: https://concert.ua/ru/event/balet-1984insha

Балет-антиутопія "1984. Інша" - це робота хореографів Іллі Мірошниченко та Катерини Кузнєцової, яка є авторською інтерпретацією твору Джорджа Орвела.

"Темрява правди" вестиме боротьбу зі "світлом пригнічення", демонструючи змагання тоталітарної системи та особистості. Спектакль супроводжуватиме музика від лауреатки премії "Оскар" Гільдур Гуднадоттір, автора саундтреків до фільмів "Джокер" та "Чорнобиль". Глядачі також почують композиції піаніста Hauschka, який створив музику у серіалі "Патрік Мелроуз".

У цьому балеті влучні рядки Орвелла оживають у русі танцівників. Тут Джулія перетворюється на трієрівську танцівницю у темряві, а Вінстон — на бунтаря-переможця. Адже тільки кохання здатне змінити страшний сценарій, затьмарити світло вигаданих божеств і стати протиотрутою від підступної брехні.

Балет Anima Oscura на музику Джованні Батисти Перголезі поставлений італійським хореографом Франческо Аннаруммою. Це історія про силу любові, яка перетворює на світ найтемнішу душу. Музичною основою балету є твір Перголезі Stabat Mater, визнаний шедевром та однією з найвидатніших композицій XVIII століття.

Покази пластичного уявлення "Д.І.М." відбудуться:

  • 13 жовтня о 18:30 у Театрі імені Івана Франка в Івано-Франківську.

Пластична вистава "Д.І.М." на музику Віктора Рекала у виконанні артистів Insha Dance Company - це робота, створена танцівником, хореографом, суперфіналістом шоу "Танцюють всі! 8 сезон", артистом балету Іллею Мірошниченком, а також Катериною Кузнєцовою. А за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Стабілізаційного фонду культури від Goethe-Institut стала унікальною театральною подією початку 2024 року , про яку писали Vogue, DTF, Суспільне ., УНН та інші.

"Щодня руйнуються будинки українців, все більше людей переживають втрати. Мистецтво не може бути ні поза політикою, ні поза соціальними процесами. Виставою ми спробували підтримати емоційний стан, пояснити глядачеві, що кожен з нас так чи інакше втрачав будинок. Головне — не втрачати надії . і віри у краще", — коментує хореограф-постановник Ілля Мірошниченко.

"Лесь Курбас говорив, що театр сьогодні має бути таким, яким суспільство буде завтра. Тож наше бачення завтрашнього дня сповнене танцю... Відкривати театральний сезон удома завжди трепетно, а відкривати сезон у турі — мрія команди театру з першого дня його заснування. І ми надзвичайно щасливі мати шанс доторкнутися своєю діяльністю до душі глядача у нових для нас містах", - зазначають у Insha Dance Company.

Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Джерело матеріала
loader
loader