Компанія знищує мільйони жорстких дисків: чому HDD більше не потрібні
Компанія знищує мільйони жорстких дисків: чому HDD більше не потрібні

Компанія знищує мільйони жорстких дисків: чому HDD більше не потрібні

Microsoft позбавляється жорстких дисків за допомогою роботів, які розбирають HDD і використовують комп'ютерний зір.

Роботизовані технології розбирають мільйони жорстких дисків (HDD) для переробки в компанії Microsoft. Про те, навіщо технологічний гігант займається такою роботою, повідомляє Blocks and Files.

У 2022 році на Global Hackathon команда під керівництвом Ранганатана Шріканта створила роботизовану технологію, яка розбирає жорсткі диски. Також вони знищують дані шляхом руйнування пластин і переробляють частини, що залишилися, для вилучення цінних матеріалів. У більшості інших випадків в інших компаніях HDD переробляють, шляхом подрібнення всіх компонентів скопом.

Роботизовані технології розбирають для переробки в Microsoft.

Робот Microsoft використовує комп'ютерний зір для розпізнавання різних типів жорстких дисків і пошуку деталей для розбирання. Вона акуратно витягує компоненти, знищуючи тільки пластини з даними, водночас зберігаючи деталі, такі як магніти і друковані плати, для повторного використання.

Також у 2022 році Microsoft таким чином знищила близько 2 млн HDD. Можливо, зараз обсяги переробки ще вищі. За даними Microsoft, цей новий підхід під назвою NoShred до 2025 року має призвести до того, що 90% компонентів жорстких дисків будуть перероблятися та/або повторно використовуватися.

Раніше ми писали про те, як Microsoft повністю прибере "Панель управління" Windows. Усі звичні функції з "Панелі управління" поступово перенесуть у додаток "Параметри", попередили користувачів у Microsoft. Також ми писали, що найпотужніший квантовий суперкомп'ютер у світі незабаром з'явиться в США: деталі проєкту. Завдяки цій співпраці Microsoft і Atom Computing представлять клієнтам нове покоління надійного квантового обладнання, інтегруючи і вдосконалюючи обладнання Atom Computing в обчислювальну платформу Azure Quantum.

Джерело матеріала
loader
loader