МЗС Ізраїлю закликало ізраїльтян, які мають українське громадянство, утриматися від поїздок до України
МЗС Ізраїлю закликало ізраїльтян, які мають українське громадянство, утриматися від поїздок до України

МЗС Ізраїлю закликало ізраїльтян, які мають українське громадянство, утриматися від поїздок до України

У зв'язку з продовженням війни в Україні Рада національної безпеки Ізраїлю закликала ізраїльтян утриматися від поїздок в Україну. Міністерство закордонних справ Ізраїлю підтримує заклик РНБ та рекомендує ізраїльським громадянам і цього року зважити на необхідність відвідування України. Про це йдеться на сайті МЗС Ізраїлю.

- Ситуація з безпекою в Україні продовжує залишатися особливо напруженою. Бомбардування з повітря, що тривають, і ракетні обстріли становлять реальну загрозу для життя людей. Крім цього, громадянину Ізраїлю, який має додаткове громадянство, чи то українське, чи російське, може бути відмовлено у виїзді з України чи Молдови, і він може навіть відповідно до місцевих законів бути залучений до служби в армії, - йдеться у повідомленні.

Крім цього, у зв'язку з війною "Залізних мечів" громадянам Ізраїлю, які прибувають в Україну, попри поради утриматися від поїздки, рекомендується звести до мінімуму демонстрацію ізраїльської та єврейської символіки, уникати місць скупчення людей та зберігати пильність. Міністерство закордонних справ Ізраїлю наголошує, що через ситуацію з безпекою в Придністров'ї (Молдова), громадянам Ізраїлю рекомендується так планувати маршрути поїздок, щоб вони не проходили через Придністров'я.

Також  МЗС оприлюднили спеціальні інструкції для тих, хто збирається цього року відвідати Умань. Всі вони стосуються України та суміжних країн - Польщі, Угорщини, Молдови, Словаччини, Румунії.

  • 8 серпня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук закликає співгромадян утриматися від поїздок до Ізраїлю. Це може бути небезпечним через загострення ситуації на Близькому Сході, до того ж може бути ускладненим переліт і повернення додому. 
  • 2 серпня у зв'язку з погіршенням ситуації з безпекою на Близькому Сході Міністерство закордонних справ закликало українців утриматися від поїздок до Ізраїлю та Лівану. Тим громадянам, які вже перебувають у цих країнах, надали рекомендації.
Теги за темою
МЗС України
Джерело матеріала
loader
loader