Чи зобов‘язаний водій поступитися дорогою? Тест на знання ПДР
Чи зобов‘язаний водій поступитися дорогою? Тест на знання ПДР

Чи зобов‘язаний водій поступитися дорогою? Тест на знання ПДР

Вчасно поступатись дорогою дуже важливо під час руху як завантаженими міськими вулицями, так і на трасі. Чи впевнені ви, що пам’ятаєте всі вимоги ПДР, які регулюють пріоритет водіїв?

У TikTok-блозі "А ти знаєш ПДР?" було опубліковано цікаву задачу на цю тему. Щоби дати відповідь на неї, потрібно поставити себе на місце водія, який опинився у дещо ускладненому становищі.

Уявіть, що ви їдете за кермом машини, що рухається по схилу вгору. Аж раптом помічаєте перед собою у тій же смузі зламане авто з відповідними знаками. Наближаючись до нього ви бачите, що назустріч вам їде ще один транспортний засіб. Чи потрібно вам у цій ситуації дати йому дорогу?

Щоби правильно відповісти на це запитання, зверніть увагу на знак "Крутий підйом", який стоїть попереду вас. Чинні ПДР вказують, що він дає перевагу при роз’їзді тим транспортним засобам, які рухаються вгору. У вказаній ситуації це саме ви.

При цьому не важливо, у чиїй смузі виникла перешкода. Знак чітко вказує, що пріоритет має авто, що рухається вгору. Таким чином ви поступатись дорогою у вказаних обставинах не повинні.

Раніше OBOZ.UA публікував заплутане завдання на знання правил пріоритету при перетині перехрестя.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader