Коти-велетні, які б'ють рекорди: названо найбільші породи в світі
Коти-велетні, які б'ють рекорди: названо найбільші породи в світі

Коти-велетні, які б'ють рекорди: названо найбільші породи в світі

Главред дізнався про гігантів котячого світу, які вражають своїми розмірами та красою.

Коти - одні з найпопулярніших домашніх тварин, їх грайливість, незалежність та врода завоювали серця мільйонів людей. Проте, серед цих пухнастих створінь є справжні гіганти, які вражають своїми розмірами.

Яка порода котів є найбільшою

Мейн-кун є найбільшим з одомашнених кішок і зазвичай важить 8,2 – 10 кг (самці), 3,6 – 5,4 кг (самки). Особини цієї породи милі та ніжні, відомі своєю плюшевою шерстю та вухами з пучками.

Найважчий кіт у світі

У 1986 році кіт з Австралії Хіммі отримав звання найважчого кота в світі. Згідно з Книгою рекордів Гіннесса, він важив 21,3 кг і його доводилося перевозити на тачці.

На жаль, будь-яка зайва вага завдає шкоди здоров’ю кота, а у випадку Хіммі його надзвичайне ожиріння зробило його життя особливо незручним. Хіммі помер від дихальної недостатності у віці всього 10 років.

Щоб запобігти навмисному перегодовуванню кішок, Книга рекордів Гіннеса припинила запис в категорії "найважчі домашні тварини в світі" в 1998 році.

Дивіться відео Хіммі - найважчого кота:

Яка найбільша кішка у світі

У бразильському місті Жау, розташованому в штаті Сан-Паулу, проживає справжній гігант серед котів — Ксартрукс. Цей 6-річний представник породи мейн-кун вражає своїми розмірами: він досягає 1,3 метра в довжину і важить більше 10 кг. Його розмір настільки вражаючий, що його іноді плутають з гепардом, повідомляє видання The Sun.

"Він був найменшим у виводку — важив менш як 80 грамів. Ми й гадки не мали, що він стане таким величезним. Ксартрукс спочатку випередив своїх братів, а у віці чотирьох місяців уже перевершував за розмірами звичайних котів та перемагав на змаганнях", - розповідала власниця кота Марсія, яка займається розведенням породи мейн-кун з 2013 року.

Власники Ксартрукса переконані, що їхній улюбленець є рекордсменом серед мейн-кунів. У січні 2023 року вони подали заявку до Книги рекордів Гіннеса.

Найвищий кіт

Найвищий живий домашній кіт — Фенрір Антарес Пауерс (США). Його зріст становить 47,83 см, згідно з даними Книги рекордів Гіннеса.

Фенрір, чиє ім'я походить від імені одного із супутників Сатурна, є котом породи саванна F2, який визнаний Міжнародною асоціацією котів як домашня порода. Він завдячує такими розмірами своєму дідусеві, сервалу на ім'я Конго — дикій африканській кішці середнього розміру.

Фенрір є братом Арктуруса Альдебарана Пауерса (США), який утримував цей рекорд до своєї смерті. Його зріст ​​був 48,40 см.

Арктур був відомий своєю незвичайно спокійною поведінкою та схильністю позувати для фотографій. На жаль, кіт загинув під час трагічної пожежі в будинку.

Дивіться відео з Фенріром:

Найдовший кіт у світі

Відзнаку надовшого кота у світі утримує мейн-кун на ім'я Баривел з Віджевано в Італії. У 2018 році Баривел потрапив до Книги рекордів Гіннеса, його довжина становить 120 см.

Незважаючи на його величезні розміри, Баривел відзначається своєю тихою та сором'язливою натурою. Його улюблені ласощі — тунець і курка.

Баривел також має власний профіль в Instagram, де захоплені користувачі постійно коментують його розміри. Власник тварини Едгар Скандурра вважає його особливим і називає "великим подарунком" для своєї родини.

Відео із Баривелом - найдовшим котом:

Що відомо про Книгу рекордів Гіннеса

"Світові рекорди Гіннеса" (до 2000: "Книга рекордів Гіннеса") — довідник, який виходить щорічно та містить всесвітньо визнану колекцію світових рекордів, як людських досягнень, так і екстремальних фактів природи. Тепер "Книга рекордів Гіннеса" є виданням з найбільшим накладом із усіх книжок (за винятком Біблії), захищених копірайтом — факт, який відзначено записом у Книзі рекордів Гіннеса. 1 жовтня 2013 року загальний тираж екземплярів, проданих із 1955 року, склав більше 130 млн копій, повідомляє Вікіпедія.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader