Панікували і тікали: ЗСУ несподівано контратакували десант РФ в Курській області
Панікували і тікали: ЗСУ несподівано контратакували десант РФ в Курській області

Панікували і тікали: ЗСУ несподівано контратакували десант РФ в Курській області

Артилеристи та аеророзвідники 22 бригади не дали жодного шансу десантникам ЗС РФ, які намагались зайняти лісопосадку в Курській області. Злива снарядів зупинила БМП і росіян, які розсіялись полем.

Російські військові намагались закріпитись у лісопосадці в Курській області, сподіваючись, що українських військових немає неподалік. Вони спробували висадити десант з БМП, але миттю опинились під ударами артилерії ЗСУ. Про деталі невдалого десантування ЗС РФ бійці 22 окремої механізованої бригади (22 ОМБр) ЗСУ написали на сторінці Facebook.

Відео 22 ОМБр з'явилось у мережі вдень 17 вересня. Бійці за допомогою розвідувальних дронів зафіксували невдалу атаку ЗС РФ на невказаній ділянці фронту в Курській області. Як з'ясувалось, росіяни завантажились в БМП і спробували висадитись у лісопосадці на краю поля: їм здавалось, що українці далеко. За 10 м метрів від лісопосадки з машини встигло вистрибнути близько трьох-п'яти солдатів, коли по них почали раптово бити українські гармати. Бачимо, як БМП рвонула назад, давлячи десантників, які опинились позаду і потрапили під колеса. Після цього аеророзвідувальний БПЛА показав панораму поля, вкритого диму від ударів гармат ЗСУ. Також у кадр потрапили військові ЗС РФ, які розгублено ховались посеред поля.

"Аеророзвідка та артилеристи 22 ОМБр не дали ворогу жодних шансів. Вдала робота наших воїнів!" — підсумували бійці.

Коли саме відбувся бій та на якому відтинку фронту в Курській області, у 22 ОМБР не уточнили.

Порив в Курській області — деталі станом на 17 вересня

Зазначимо, 13 вересня українські військові з підрозділу Khorne Group 116 ОМБр показали кадри нової точки прориву ЗСУ в Курській області. Напрямок удару — село Веселе, розташоване за 5 км від кордону та за 6 км від села Глушкове на березі Сейму. На відео з місця подій бачимо кілька українських бронемашин, які між полями та деревами по сільській дорозі рвуться вглиб російської території. Бійці пояснили, що під загрозою оточення опинились близько 1 тис. російських строковиків, які поповнять обмінний фонд.

Тим часом військовий експерт та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко пояснив, якими можуть бути подальші дії ЗСУ в Курській області. Одна з можливих цілей нового прориву біля Веселого — розділення російського плацдарму у Глушковському районі і взяття його під повний контроль.

Нагадуємо, 17 вересня видання Politico написало, начебто Валерій Залужний, перебуваючи на посту головнокомандувача ЗСУ, не погоджувався на прорив в Курській області. Напередодні, 16 вересня, аналітик The Financial Times описали, якою може бути можлива тактика командування ЗС РФ для знешкодження українських сил на російській території.

Теги за темою
війна Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader