Паркування дорожчає: нові розцінки з жовтня
Паркування дорожчає: нові розцінки з жовтня

Паркування дорожчає: нові розцінки з жовтня

З жовтня у Львові сильно зростуть ціни на паркування. Якщо зараз за годину паркування в центрі потрібно заплатити 30 гривень (наприклад, на вулицях Валовій та біля "Вернісажу"), то з жовтня ця сума зросте до 52 гривень – майже вдвічі дорожче.

Влада міста каже, що востаннє ціни підвищували ще 2020 року, а відтоді багато подорожчало. Тому зараз, особливо в умовах воєнного стану, потрібно поповнювати бюджет.

Одна з причин подорожчання – зросли податки, які паркувальні оператори платять до міського бюджету, та й інші витрати також збільшились. Дмитро Пецій, заступник директора департаменту міської мобільності, зазначив, що у Львові паркування все ще одне з найдешевших порівняно з Європою.

Парковка, фото: Уніан
Парковка, фото: Уніан

За його словами, дороге паркування – це не просто збір грошей, а й спосіб знизити кількість машин на вулицях та покращити екологію. Водії думатимуть, чи залишати машину на весь день у центрі чи вирішити свої справи швидше.

Він навів приклад США, де багато міст колись будували багато паркувань, але це сильно вдарило по екології. Зараз в Америці та Європі платне паркування стає нормою, і ціни постійно зростають. Для порівняння: у США паркування коштує 3-5 доларів на годину, а в Європі – 2-3 євро.

У Львові максимальна ціна буде лише 52 гривні.

паркінг
паркінг

Тепер водіям доведеться платити в залежності від зони:

  • У центрі – 52 гривні на годину.
  • У ближньому центрі – 36 гривень.
  • У більш віддалених районах – від 20 до 28 гривень.
  • Для туристичних автобусів та вантажівок – до 96 гривень на годину.

При цьому ціни можуть змінюватись: якщо паркування буде популярним, оператор може підвищити ціну. А якщо майданчик порожній, ціна залишиться мінімальною.

У Львові зараз 240 паркувань, і ця кількість зростатиме. Також з'являться паркінги для електромобілів, і упорядкують паркування в спальних районах, де ціни на паркування зараз занадто низькі.

Раніше ми писали, у Києві евакуатори "крадуть" автомобілі поранених бійців за мовчазної згоди Кличка: воїни хочуть у гості до сумнівних фірм-прокладок

Крім того, Знай.ua повідомляв, Рада відхилила пропозицію перенаправити 400 млн грн. на потреби ЗСУ: "Ми приймаємо якусь дурню"

Джерело матеріала
loader