Синоптики розповіли, коли в Україні вдарять перші заморозки
Синоптики розповіли, коли в Україні вдарять перші заморозки

Синоптики розповіли, коли в Україні вдарять перші заморозки

У вересні в Україні не прогнозується раптового похолодання. Температура знижуватиметься поступово, і вже наприкінці місяця можливі перші заморозки.

Про це повідомляє ТСН. Очікувати затяжних злив цього місяця теж не варто. 

Також зазначається, що до України прямує потужний антициклон. Початок тижня буде сухим і малохмарним. Дощі можливі лише на заході та на Одещині. Стовпчики термометрів вдень піднімуться до комфортних +26 градусів. У Карпатах буде прохолодніше – до +20.

Нагадаємо, українська синоптикиня Наталка Діденко спрогнозувала, що повені у країнах Центральної Європи через шторм "Борис", який спричинив сильні дощі, не загрожують Україні. Найближчим часом значну частину території нашої країни визначатиме поле підвищеного атмосферного тиску, яке принесе суху погоду.

Водночас найближчими днями можуть бути дощі у західних регіонах України та на півдні. Подекуди можливі навіть сильні зливи з грозами.

15 вересня Одесу залила сильна злива. Вона перетворила багато вулиць міста на річки, підтопила будинки, паралізувала рух транспорту на деяких вулицях. Найбільше постраждали Київський і Пересипський райони. У ЖК "Райдужний" через негоду підтопило під'їзди.

16 вересня негода накрила тимчасово окупований Севастополь. Частину вулиць залила вода, були збої у роботі громадського транспорту, а в деяких місцях – сходи ґрунту на дороги. 

Як повідомляв OBOZ.UA:

– 16 вересня кліматологи зафіксували у Києві черговий температурний рекорд. Мінімальна температура повітря виявилась найвищою для цього дня, перевищивши попереднє рекордне значення 1955 року.

 – Діденко зазначила, що повені через сильні дощі у Польщі, Чехії, Австрії й інших європейських державах можуть принести для України негативні наслідки, наприклад, у питанні залізничного сполучення. Але серйозних загроз від негоди в Центральній Європі для нас не очікується.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader