В Україні почали видавати гранти для студентів через "Дію"
В Україні почали видавати гранти для студентів через "Дію"

В Україні почали видавати гранти для студентів через "Дію"

Міністерство цифрової трансформації України оголосило про нову можливість для студентів-контрактників – вони можуть отримати державний грант на навчання через програму "Дія".

Як повідомляє "Хвиля", про це написала прес-служба Мінцифри.

Гранти доступні для студентів денної та дуальної форми навчання, які отримують ступінь бакалавра або магістра з медичного, ветеринарного чи фармацевтичного напряму. Розмір фінансової допомоги залежить від балів, отриманих на Національному мультипредметному тесті (НМТ).

НМТ
НМТ

Студенти, які набрали 150 балів та вище з будь-яких двох предметів НМТ, можуть розраховувати на грант у розмірі 15000 гривень. Ті, хто отримав 170 балів і вище, матимуть право на грант у 25000 гривень. Важливо, що сума гранту може бути збільшена відповідно до коефіцієнта обраної спеціальності.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що величина коефіцієнта (1,0, 1,3 або 1,5) залежить, з одного боку, від пріоритетів держави у підготовці фахівців, з іншого – від собівартості навчання за тією чи іншою спеціальністю"

Для отримання гранту студентам необхідно оновити програму "Дія", знайти "Сертифікат на навчання" у переліку документів та активувати грант за допомогою "Дія.Підписи" до 5 листопада. Після активації гранту студенти отримають повідомлення через програму, коли кошти надійдуть до університету.

Джерело матеріала
loader
loader