Потужна магнітна буря вирує над Землею понад тиждень: як покращити самопочуття
Потужна магнітна буря вирує над Землею понад тиждень: як покращити самопочуття

Потужна магнітна буря вирує над Землею понад тиждень: як покращити самопочуття

З минулого вівторка фіксується сонячна активність із червоним рівнем, що відповідає потужній магнітні бурі, здатній впливати на самопочуття метеозалежних людей. Її пік припав на вівторок, 17 вересня.

Фахівці прогнозують, що з середи буря трохи вщухне, але залишатиметься все ще відчутною. Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 16-18 вересня опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

Магнітні бурі у вересні 2024

Геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності – К-індексу – від показника 2 до 9. Чим він вищий, тим сильніша буря, її наслідки та вплив на людей і техніку.

У понеділок, 16 вересня, була сонячна активність із К-індексом 7 (червоний рівень), що відповідає потужній бурі. У вівторок, 17 вересня, К-індекс піднявся ще вище – до екстремального показника 8.

У середу, 18 вересня, буря трохи вщухне, але залишатиметься все ще відчутною. Хоча цей прогноз може змінитися, оскільки дослідники сонячної активності оновлюють свої дані кожні три години.

Наразі портал meteoagent.com повідомляє, що наступна магнітна буря очікується 26-27 вересня –з показником 5.

Симптоми та як покращити самопочуття під час магнітних бур

Найчастіше геомагнітні бурі супроводжуються загальним погіршенням самопочуття. Найсильніше проявляються симптоми у метеозалежних, вагітних жінок, літніх людей та хворих на гіпертонію у вигляді головного болю, запаморочення, нудоти або блювоти, втоми, збудженості або безсоння, болей або слабкость в м'язах.

Проте досить рідко буває так, щоб вплив від магнітних бур на організм був критичний. Зазвичай, висока сонячна активність проходить без важких симптомів.

Людям, які відчувають вплив магнітних бур, у такі періоди фахівці радять утриматися від кави, алкоголю, сигарет та енергетичних напоїв, не вживати жирної та смаженої їжі. Крім цього, важливо уникати стресів, конфліктів або надмірного навантаження.

Якщо буря потужна, обмежте користування електронікою, гаджетами, щоб аби не посилювати навантаження на організм й техніку.

Можна запастися необхідними ліками та препаратами, особливо, якщо ви маєте хронічні захворювання, страждаєте на гіпертонію або маєте метеозалежність. Водночас не варто призначати ліки на свій розсуд, а краще порадитися з лікарем щодо доцільності та дозування препаратів.

Як повідомляв OBOZ.UA, на Сонці знову трапився спалах високого класу X. Експерти спрогнозували, що це могло викликати полярне сяйво від 13 до 15 вересня.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader