У Словаччині висловили сумніви щодо членства України в НАТО
У Словаччині висловили сумніви щодо членства України в НАТО

У Словаччині висловили сумніви щодо членства України в НАТО

У Словаччині висловили сумніви щодо членства України в НАТО

Там бояться, що це "може створити більше конфліктів".

Міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар заявив про підтримку вступу України до Європейського Союзу, але висловив застереження щодо її інтеграції до НАТО.

Про це він сказав після зустрічі з українським колегою Андрієм Сибігою, яка відбулася у Братиславі 18 вересня, пише Pravda.sk.

Бланар підкреслив, що Словаччина виступає за якнайшвидше знаходження мирного рішення для завершення війни в Україні, наголошуючи, що "конфлікт не має військового вирішення". Водночас, Братислава підтримує прагнення Києва щодо членства в ЄС.

"Ми підтримуємо європейські амбіції України, але маємо розбіжності щодо її вступу до НАТО. Членство в Альянсі може створити більше конфліктів, однак ми поважаємо право України самостійно обирати свій шлях", – зазначив Бланар.

У відповідь на це український дипломат Андрій Сибіга наголосив, що вступ України до НАТО відповідає інтересам обох країн та стане гарантією стабільності й миру в регіоні.

Окрім цього, Бланар підтвердив, що Словаччина й надалі підтримуватиме територіальну цілісність України, продовжуватиме надавати гуманітарну допомогу та допомагати у розмінуванні українських територій. Він також пообіцяв інтенсифікувати постачання електроенергії в Україну.

Нагадаємо, віцепремʼєрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявляла, що Україна приєднається до НАТО у своїх міжнародно визнаних кордонах, інші можливості вступу не обговорювались. Вона також додала, що Україна не має висувати пропозиції щодо свого вступу до того, як союзники запросять її до Альянсу.

Джерело матеріала
loader
loader