Названо електромобілі з найбільшим запасом ходу: топ-10
Названо електромобілі з найбільшим запасом ходу: топ-10

Названо електромобілі з найбільшим запасом ходу: топ-10

Ранні електромобілі не могли проїхати далеко на одному заряді, а варіанти поповнення акумуляторів часто обмежувалися викиданням триконтактної вилки з кухонного вікна. Але за півтора десятиліття розробок акумуляторів і двигунів електромобілі з найбільшим запасом ходу тепер зможуть зрівнятися зі своїми бензиновими аналогами щодо того, наскільки далеко вони проїдуть на "баку".

Насправді електрокари зараз легко долають 600-км бар’єр. Цифри, які навели експерти у цьому дослідженні, взяті з офіційної процедури тестування WLTP. У реальних умовах малоймовірно, що будь-який із цих автомобілів стабільно досягатиме обіцяних показників.

Mercedes-Benz EQS

Радіус дії: 774 км.

Рульове керування задніми колесами забезпечує дивовижну маневреність. Коефіцієнт лобового опору EQS становить 0,20, що робить його найслизькішим автомобілем у виробництві, і це значно збільшує запас ходу. У базовій комплектації EQS 450+ AMG Line Premium він офіційно проїжджає 774 км між зарядками. Авто також можна заряджати до 200 кВт, тобто поповнення на 10-80% може зайняти всього 30 км.

Volkswagen ID 7

Радіус дії: 700 км.

Авто має покращену якість салону порівняно з іншими електромобілями ID. З’явилося більше зручності використання сенсорної інформаційно-розважальної системи. Інтер'єр простий порівняно з преміальними конкурентами. По суті, електричний еквівалент популярного Passat, ID 7 служить заявою про наміри щодо наступного покоління електромобілів Volkswagen. Авто має новий, більш ефективний задній двигун AP550.

Peugeot e-3008

Радіус дії: 696 км.

Останнє покоління Peugeot 3008 перетворилося на позашляховик-купе, щоб краще виділити його з лінійки французького бренду. Це перший автомобіль на базі нової платформи STLA Medium материнської компанії Peugeot Stellantis, яка надає високого пріоритету енергоефективності. Дійсно, e-3008 здатний виробляти 4,5 mpkWh, що означає, що автомобілі з акумулятором 98kWh можуть проїхати майже 700 км на одному заряді.

Porsche Taycan

Радіус дії: 679 км.

Це дієвий компроміс простору, діапазону, продуктивності та вартості. Дебютний електромобіль Porsche нещодавно отримав оновлення з новим заднім двигуном, що забезпечує додаткову потужність, крутний момент і ефективність. Акумулятор також був перероблений, застосувавши інший хімічний склад для зниження внутрішнього опору. Результатом стало суттєве покращення запасу ходу автомобіля.

Peugeot e-5008

Радіус дії: 661 км.

Електричні семимісні автомобілі завжди були дефіцитом. Дійсно, Mercedes-Benz EQB протягом багатьох років займав майже весь ринок. Peugeot є останнім, хто приєднався до модельного ряду з e-5008. Семимісні автомобілі піддаються електрифікації, оскільки їх великі платформи дозволяють встановити величезні батареї, а вражаючий запас ходу e-5008 забезпечує гігантський агрегат потужністю 98 кВт/год.

Polestar 2

Радіус дії: 653 км.

Цей стильний електричний седан нещодавно радикально змінив передній привід на задні колеса в рамках реконструкції. Додаткова ємність батареї ємністю 4 кВт-год збільшила пробіг Long Range до 653 км між заряджаннями. Це більше, ніж у конкурентів Tesla Model 3 Long Range і BMW i4 eDrive40. Пікові показники зарядки також були збільшені зі 150 кВт до 205 кВт.

Tesla Model S

Радіус дії: 651 км.

Tesla Model S була одним із найперших масових електромобілів, але завдяки численним оновленням вона не відставала від конкурентів. Версія з подвійним двигуном розганяється до 100 км на годину за 3,1 секунди.

Polestar 3

Радіус дії: 648 км.

Це гідне співвідношення ціни та якості, враховуючи великий запас ходу та величезний список стандартних комплектів. Авто пропонує поєднання комфорту, швидкості та керованості. Але, незважаючи на надто оптимістичний маркетинговий хід, це не спортивний автомобіль.

Mercedes-Benz EQS

Радіус дії: 645 км.

Візьміть седан EQS, вдосконаліть його та додайте ще більше розкоші, і ви отримаєте SUV EQS. Авто має величезну батарею ємністю 118 кВт/год, яка забезпечує великий запас ходу в 645 км. Швидкість зарядки відповідає 200 кВт седана EQS.

Tesla Model 3

Tesla Model 3 навіть у своїй найдешевшій і найнижчій формі поєднує в собі практичність конкурентоспроможного седана, вражаючу продуктивність і розумну динамічність.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які авто вийдуть у 2025 році.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader