"Тривожний знак": ЗС РФ почали запускати на передовій "БПЛА-матки", — "Флеш"
"Тривожний знак": ЗС РФ почали запускати на передовій "БПЛА-матки", — "Флеш"

"Тривожний знак": ЗС РФ почали запускати на передовій "БПЛА-матки", — "Флеш"

Російські окупанти почали чіпляти FPV-дрони до інших безпілотників, збільшивши зону ураження до 30-40 кілометрів. Експерт Сергій Бескрестнов повідомив, що цю технологію розробляла й Україна.

ЗС РФ почали підвішувати FPV-дрони на інші БПЛА. Про це в ефірі телеканалу "Київ" 18 вересня розповів експерт із радіотехнологій "Флеш" Сергій Бескрестнов.

Він пояснив, що концепція — не нова і була відома Україні давно, адже "нами теж розроблялася".

"Є так званий "БПЛА-матка", так його назвемо, який летить і на собі під крилами несе два FPV-дрони. Тобто ця "БПЛА-матка" може автономно виглядати цілі зверху у нашому тилу та за командою оператора спускатися вниз, спускати FPV одноразові та атакувати цілі, повертаючись потім назад. При цьому цей "БПЛА-матка" є і ретранслятором радіосигналу, і відеокартинки для того, щоб оператор завдавав ударів", — пояснив експерт.

З його слів, поки були зафіксовані лише два випадки використання таких БПЛА, але це вже — "тривожний знак" для України. Бескрестнов наголосив, що нині найголовніше — не пропустити момент, коли окупанти почнуть масштабувати застосування нової технології на передовій.

"Вона дійсно якоюсь мірою дешева. Вона дійсно може замінити "Ланцет" у зоні ураження 40-50 кілометрів. Поки ми вже фіксуємо це на відстані десь 30-40 кілометрів", — зазначив "Флеш".

Він розповів, що отримав підтвердження від захисника, що ЗС РФ підвісили FPV-дрон і до російського розвідувального БПЛА Supercam. Поки невідомо, у чому полягав ворожий задум.

"Або це знову якісь експерименти, щоб уражати цілі на землі, або ж росіяни починають носити з собою на розвідувальному БПЛА FPV, щоб протидіяти нашим дронам", — припустив Бескрестнов.

Він уточнив, що під час Другої світової війни бомбардувальних могли супроводжувати два винищувачі, тож може йтись про схожий підхід в умовах сучасної війни.

Нагадаємо, засновниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська повідомила, що бійці ЗС РФ почали атакувати FPV-дронами українські розвідувальні БПЛА. Ворог скопіював тактику, яку раніше застосовували оборонці.

Раніше у Defense Express інформували, що російські окупанти почали чіпляти до своїх безпілотників цвяхи. За оцінкою аналітиків, поки такий метод посилення БПЛА не розповсюджений, але виглядає доволі дієвим.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader