Українцям виплатять 21 000 гривень: часу на оформлення мало
Українцям виплатять 21 000 гривень: часу на оформлення мало

Українцям виплатять 21 000 гривень: часу на оформлення мало

Від початку війни в Україні надаються різні форми соціальної допомоги для підтримки вразливих груп населення, в основному це стосується внутрішньо переміщених осіб і тих, хто проживає на звільнених і прифронтових територіях.

Перелік існуючих видів допомоги може змінюватися, деякі пільги скорочуються, а нові програми допомоги запроваджуються. Наразі жителі дев'яти областей України мають право на одноразову виплату в розмірі 21 000 гривень. Ця допомога призначається на одне домогосподарство і може бути використана на придбання дров або іншого твердого палива для опалення.

Дрова, деревина / фото: Freepik
Дрова, деревина / фото: Freepik

Заяви на отримання цієї допомоги приймаються до 25 вересня. Початковий дедлайн був 16 вересня, але його було продовжено, щоб дати більше часу тим, хто цього потребує. Подати заявку можуть жителі Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей.

Заявки можна подавати до місцевої військової адміністрації або місцевої влади, наприклад, сіл і міст. Пріоритет надається тим, хто проживає поблизу лінії зіткнення або в межах 10 км від російського кордону. Право на отримання допомоги мають домогосподарства, які використовують системи опалення на твердому паливі.

Гроші. Фото: скрін youtube

Ця допомога спеціально розроблена, щоб допомогти людям у прифронтових районах вижити в суворих зимових умовах, де життєво важлива інфраструктура часто піддається бомбардуванням, а електрика часто відсутня. Для тих, у кого вдома є печі, каміни або твердопаливні котли, допомога з дровами може бути дуже корисною.

Нагадаємо,три категорії пенсіонерів кому піднімуть виплати.

Обережно, фейкова соціальна допомога-детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли,селянам заплатять до 20000 грн за гектар землі.

Джерело матеріала
loader