Румунія попросила Україну збивати усі "шахеди", які летять у її напрямку, — ЗМІ
Румунія попросила Україну збивати усі "шахеди", які летять у її напрямку, — ЗМІ

Румунія попросила Україну збивати усі "шахеди", які летять у її напрямку, — ЗМІ

Таке прохання збоку румунського сторони прозвучало під час візиту нового міністра закордонних справ України Андрія Сибіги до Бухаресту.

Румунія звернулася до України з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її території. Про це пише видання Faz.

Зазначається, що таке прохання збоку румунського сторони прозвучало під час візиту нового міністра закордонних справ України Андрія Сибіги до Бухаресту. Там він зустрічався з очільницею румунського МЗС Лумініцею Одобеску, прем'єром Марчелом Чолаку і очільником Сенату Ніколає Кіцу.

"Країна НАТО Румунія попросила Сибігу в Бухаресті, щоб Україна збивала російські безпілотники", — пише видання.

Інших деталей розмови з цього приводу видання не повідомило.

Слід зауважити, що 5 вересня стало відомо, що Румунія офіційно подарувала Україні систему Patriot. Відповідний указ був оприлюднений на сайті президента країни Клауса Йоганніса. Для того, щоб подарувати Києву Patriot, необхідно було внести зміни до закону від 2017 року, згідно з яким Румунія купила 7 систем Patriot на суму майже 4 мільярди доларів.

Нагадаємо, що 8 вересня під час масштабної повітряної атаки РФ по території група ударних БпЛА порушила повітряний простір Румунії. Перед цим російські дрони летіли в напрямку міста Вилкове на Одещині.

25 липня повідомлялося, що три російські "шахеди" зникли на території Румунії. Згодом на території Румунії після нічної атаки ЗС РФ на Одещину виявили уламки "шахедів". Появу уламків від ударних дронів на території країни в МЗС Румунії назвали "безвідповідальними діями" РФ.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader