AP: Присутність США на Близькому Сході зросла до 50 тисяч військових
AP: Присутність США на Близькому Сході зросла до 50 тисяч військових

AP: Присутність США на Близькому Сході зросла до 50 тисяч військових

США збільшували військову присутність на Близькому Сході протягом більшої частини 2023 року, маючи близько 40 000 військовослужбовців, щонайменше десяток військових кораблів та чотири ескадрильї винищувачів Військово-повітряних сил.

Про це пише агентство Associated Press з посиланням на ознайомлених співрозмовників, передає "Європейська правда".

За словами співрозмовників агентства, розгортання військових сил США по регіону служить захистом союзників, а також засобом стримування атак.

Співрозмовник акцентував, що додаткові ресурси допомогли США патрулювати різні конфліктні зони, включаючи операції проти ІДІЛ в Іраку і Сирії, захищати Ізраїль і протидіяти загрозам з боку підтримуваних Іраном повстанців-хуситів в Ємені, які атакують комерційні судна в Червоному морі і запускають балістичні ракети в бік Ізраїлю.

В агентстві зазначили, що зазвичай у Центральному командуванні США на Близькому Сході знаходяться близько 34 000 військовослужбовців.

Цей рівень військ зріс у перші місяці війни Ізраїлю та ХАМАС приблизно до 40 000.

Кілька тижнів тому загальна кількість зросла майже до 50 000 військових.

Журналісти зазначили, що атаки між Ізраїлем і "Хезболлою" різко почастішали та зростає побоювання, що конфлікт може перерости у війну.

Поки що США офіційно "не сигналізували про збільшення або зміну військ" у результаті останніх атак між країнами Близького сходу, зазначило агентство.

Як відомо, нещодавно міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант оголосив про початок "нової фази" війни, зосередивши її увагу на північному фронті проти "Хезболли" в Лівані.

У Лівані 17 і 18 вересня дистанційно підірвали пейджери та інші засоби зв’язку, які використовує ліванське воєнізоване угруповання "Хезболла".

У результаті загинули щонайменше 37 людей і майже три тисячі отримали поранення.

Раніше в Угорщині вже спростували інформацію про те, що пейджери для "Хезболли" нібито виготовила угорська компанія BAC Consulting.

Напередодні повідомлялося, що спецслужби в Болгарії та Норвегії розпочали розслідування за фактом можливої причетності до виробництва пейджерів, якими користувались представники воєнізованого угруповання "Хезболла" в Лівані та які були підірвані цього тижня.

Джерело матеріала
loader
loader