Приховував Пентагон: астроном-аматор сфотографував секретний космічний корабель
Приховував Пентагон: астроном-аматор сфотографував секретний космічний корабель

Приховував Пентагон: астроном-аматор сфотографував секретний космічний корабель

Зображення отримують шляхом надсилання мікрохвильових імпульсів на поверхню Землі та вимірювання відбитих сигналів.

Астроном-аматор вважає, що йому вдалося зробити перше зображення надсекретного американського космічного корабля.

Фелікс Шефбенкер з Австрії стверджує, що сфотографував секретний флот шпигунських супутників, які експлуатуються тіньовим агентством Міністерства оборони США для полювання на міжнародних терористів, наркоторговців і кримінальних авторитетів для уряду США.

Як пише The Daily Mail, FIA-Radars, також звані Topaz, являють собою п'ять апаратів, вироблених Boeing, які досить потужні, щоб забезпечувати отримання зображень високої чіткості цілей на землі 24 години на добу.

Астронавт сфотографував невідомий об'єкт
Астронавт сфотографував невідомий об'єкт / Фото space.com

Використовуючи телескоп, створений для відстеження і фотографування супутників, Шефбенкер спостерігав "речі, які раніше або не були відомі, або про які тільки припускали", включно з їхнім розміром, формою і положенням на небі.

Що відомо про Daily Mail

Daily Mail - британська щоденна таблоїдна газета середнього сегмента, заснована 1896 року, а також новинний вебсайт, що видається в Лондоні. Станом на 2020 рік це була найбільш високооплачувана газета у Великій Британії. Її сестринська газета The Mail on Sunday була заснована 1982 року, шотландське видання було засновано 1947 року, а ірландське - 2006 року. Контент із газети з'являється на вебсайті MailOnline, хоча вебсайт управляється окремо і має власного редактора, повідомляє Вікіпедія.

США лідирують у світі, маючи понад 200 супутників у космосі, і Шефбенкер спостерігав кілька з них за останні кілька місяців. Нещодавно спостерігач за небом поділився своїми відкриттями з Space.com, докладно описавши механіку і технології, які він спостерігав.

Його телескоп Dobsonian виявив кілька радарів FIA, оснащених радаром із синтезованою апертурою (SAR), що дає змогу США спрямовувати радар крізь хмари, листя і неглибокий ґрунт.

Більше фото невідомого об'єкта можна подивитися тут

Зображення отримують шляхом надсилання мікрохвильових імпульсів на поверхню Землі та вимірювання відбитих сигналів.

Topaz - це серія з п'яти супутників, розроблених Boeing, перший з яких було запущено 2010 року, а останній - 2018 року.

Уряд США зберігає в таємниці інформацію про можливості, ділячись тільки подробицями про те, що Topaz 1 мав ядерну енергетичну систему, систему управління орієнтацією і циліндричну монококову алюмінієву конструкцію.

Хоча неясно, яку модель спостерігав Шефбенкер, він зміг розгледіти інші деталі.

"З моїх зображень я роблю висновок, що ці супутники мають параболічну сітчасту антену діаметром близько 12 метрів і дві сонячні панелі з розмахом крил близько 10 метрів", - сказав він Space.com.

Теги за темою
наука
Джерело матеріала
loader
loader