Українці масово залишають Німеччину: куди їдуть біженці
Українці масово залишають Німеччину: куди їдуть біженці

Українці масово залишають Німеччину: куди їдуть біженці

У Німеччині спостерігається значне скорочення кількості українців із статусом тимчасового захисту. З липня 2024 року понад 200 тисяч громадян України втратили цей статус, внаслідок чого їхня загальна кількість у країні зменшилася з 1,37 до 1,11 мільйона осіб.

Про це свідчать дані Євростату.

Експерти зазначають, що зміни у статистиці пов'язані з кількома факторами. Частина українців отримала інший статус захисту, тоді як інші вирішили залишити Німеччину. Незважаючи на це, ФРН залишається лідером за кількістю ухвалених українських біженців у світі.

Загальна картина розподілу українських громадян у Європейському Союзі також зазнала змін. На даний момент близько 4,12 мільйонів українців знайшли притулок у країнах ЄС з початку повномасштабної війни. Після Німеччини найбільшу кількість українських біженців прийняла Польща – 976 205 осіб, що становить 23,7% від загальної кількості у Європі. Третє місце посідає Чехія із 369 тисячами українців.

Українці масово залишають Німеччину: куди їдуть біженці - Фото 1

Цікаво зазначити, що з кінця червня 2024 року спостерігається приріст українських громадян у деяких країнах. Так, до Польщі прибуло додатково 10 430 осіб, до Чехії – 8 834, а до Румунії – 4 250.

Аналіз демографічного складу біженців показує, що більшість із них — це дорослі жінки (45,3%) та діти (32,4%), тоді як дорослі чоловіки становлять 22,4%. Особливо висока концентрація українських біженців спостерігається у Чехії, Литві та Польщі, де на кожну тисячу місцевих жителів припадає від 26 до 33 отримувачів тимчасового захисту.

Крім того, раніше ми повідомляли, що кількість біженців у Німеччині досягла нового максимуму, перевищивши рівень, зафіксований після Другої світової війни.

Джерело матеріала
loader
loader