Депутат Одарченко незаконно виїхав у Румунію
Депутат Одарченко незаконно виїхав у Румунію

Депутат Одарченко незаконно виїхав у Румунію

Депутат Одарченко незаконно виїхав у Румунію

САП просить змінити йому запобіжний захід через втечу.

Оголошений у міжнародний розшук народний депутат Андрій Одарченко, ймовірно,втік із країни через кордон із Румуніє, заявила прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час судового засідання у понеділок, 23 вересня.

ВАКС розглядає клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу депутату від «Слуги народу» з застави на взяття про варту та стягнення застави у бюджет.

Як пише Центр протидії корупції, в Національному антикорупційному бюро з’ясували, що  депутат перетнув кордон в районі населеного пункту Красноїльськ Чернівецької області.

Водночас законним чином зробити він це не міг, оскільки здав закордонні паспорти.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у свою чергу уточнював раніше, що Верховна Рада не давала жодних дозволів на перетин державного кордону народному депутату Андрію Одарченку: «Жодних заяв на відрядження, жодних дозволів щодо перетину державного кордону».

Зазначимо, що судовий розгляд справи Андрія Одарченка знаходиться на фінальній стадії.  У листопаді 2023 року Одарченка затримали 21 листопада на спробі дати хабара Мустафі Найєму у вигляді біткоїнів. Він перерахував хабар в еквіваленті 50 тисяч доларів за сприяння у виділенні коштів на ремонт підконтрольного йому університету.  ВАКС арештував депутата  з можливістю вийти під заставу 15 мільйонів гривень та заборонив йому виїжджати з Києва без попереджання.

Джерело матеріала
loader
loader