У МЗС України назвали "нісенітницею" новину про Аліну Гросу і її дипломатичну посаду
У МЗС України назвали "нісенітницею" новину про Аліну Гросу і її дипломатичну посаду

У МЗС України назвали "нісенітницею" новину про Аліну Гросу і її дипломатичну посаду

Співачка Аліна Гросу не перебуває на посадах – штатних чи позаштатних – у системі органів дипломатичної служби України. Про це у соцмережах повідомив речник МЗС України Георгій Тихий.

Представник МЗС також наголосив, що зовнішньополітичному відомству невідомо, звідки з'явилася інформація про те, що Гросу отримала дипломатичну посаду.

- Чесно, є чим зайнятися зараз в Нью-Йорку крім спростування нісенітниць. Але оскільки розлетілося всюди, то ось: «Нам не відомо, звідки з'явилася інформація про те, що співачка Аліна Гросу «отримала дипломатичну посаду в Нью-Йорку». З огляду на резонанс цієї інформації у ЗМІ, мусимо офіційно роз'яснити, що Аліна Гросу не перебуває на жодних штатних чи позаштатних посадах у системі органів дипломатичної служби України щодо виконання дипломатичних або консульських функцій, - написав Тихий у Facebook.

Раніше Аліна розповіла у соцмережах, що відвідала приватний захід у будинку мера Нью-Йорка, де згадувалося про підтримку України. У сторіс артистка також стверджувала, що стала "офіційним представником української культури в Нью-Йорку" і про це нібито оголосила представниця ООН.

Що саме мала на увазі співачка, коли ділилася новиною – невідомо. Але, як згадали у МЗС, трактувати вищезазначену інформацію як те, що Гросу "отримала офіційну дипломатичну посаду" – неправильно.

Журналісти видання «Антоніна» від Детектор Медіа з'ясували, що того вечора ні про яке призначення зірки не згадувалося. Голова США з питань дипломатії та переговорів у G100, а також посол з прав людини та сталого розвитку в Економічній і соціальній раді ООН Сіма Карєтна лише «виступила з ініціативою призначити Аліну Гросу» і «зробити її представницею України в колах мера Нью-Йорка».

- Я хотіла б прояснити дуже важливий факт. Жодного разу не було сказано, що Аліну Гросу призначили послом української культури. Цей титул є дипломатичним призначенням, яке вимагає від голів федеральних урядів як рідної країни Аліни (України), так і країни перебування (Сполучені Штати) втручатися у виконання відповідного протоколу. Однак мною було оголошено, що я номінувала Аліну Гросу на посаду офіційного представника української культури в Нью-Йорку, що є культурно-мистецьким призначенням, яке передбачає участь у культурно-мистецьких заходах, що проводяться та/або організовуються різними суб'єктами за підтримки обраних і призначених посадових осіб, - прокоментувала інцидент у коментарі виданню Каретна.

Сіма Карєтна також розсекретила, що на звану вечерю, яка проводилася в будинку мера Нью-Йорка Гросу прийшла зі своїм обранцем. Ним, як раніше і припускали ЗМІ, виявився російський актор Роман Полянський.

Гросу вирушила до США після початку повномасштабної війни. Там артистка проходить навчання у кіноакадемії, також вона встигла знятися для проєкту Netflix. За умовами контракту, подробиць зйомок Аліна поки що розкривати не може, але каже, що працює на одному знімальному майданчику разом із багатьма відомими акторами.

Артистка показала момент, де її нібито оголосили

На звану вечерю в будинку мера Нью-Йорка Гросу прийшла зі своїм чоловіком, актором Романом Полянським Фото: facebook.com/sima.karetnaya

Джерело матеріала
loader
loader