Рецепт домашньої лазаньї від судді "Мастер Шеф" Ярославського: виходить дуже смачно
Рецепт домашньої лазаньї від судді "Мастер Шеф" Ярославського: виходить дуже смачно

Рецепт домашньої лазаньї від судді "Мастер Шеф" Ярославського: виходить дуже смачно

Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати смачну та соковиту лазанью, і не з покупних листів, а з саморобних.

Щоб зробити листи для лазаньї, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:

  • борошно - 200 г
  • яйця - 2 шт. + 1 жовток

Виделкою розмішуємо яйця, вливаємо до борошна та замішуємо тісто. Накриваємо його плівкою та лишаємо на 30 хвилин. Після цього тоненько розкачуємо тісто та нарізаємо його на листи, трохи меншими, ніж форма, в якій будете готувати лазанью.

Для болоньєзе з індички "Мастер Шеф" Володимир Ярославський використав:

  • стегно індички - 500 г
  • цибуля - 130 г
  • морква - 100 г
  • яблуко без шкірки - 100 г
  • стебло селери - 50 г
  • часник - 15 г
  • томати у власному соку - 400-500 г
  • вино сухе - 60 г
  • олія, сіль, перець, орегано, шавлія

Для соусу бешамель:

  • молоко жирне - 600 г
  • борошно - 45 г
  • вершкове масло - 70 г
  • сіль - 6 г
  • мускатний горіх - дрібка

Крім того, нам знадобиться сир: 250-300 г моцарели та 60-70 г пармезану або іншого витриманого сиру.

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський, щоб не морочитися з нарізанням, просто пропускає інгредієнти для болоньєзе на мʼясорубці, але не змішує їх.

На олії обсмажуємо спершу моркву, додаємо цибулю, слідом селеру та часник, далі яблуко та мʼясний фарш. Додаємо томати, вино, сіль, спеції та тушкуємо все разом прибдизно 45 хвилин.

Листи для лазаньї буквально хвилину відварюємо в підсоленій воді, а потім дістаємо та змащуємо олією.

У форму для запікання, змащену олією, на дно викладаємо трішки соусу бешамель, тісто, половину рагу, третину башамелю та приблизно третину тертої моцарели. Далі ще шар тіста, знову половину рагу, третину бешамелю та третину моцарелли. Ще шар тіста, соус, моцарела та тертий пармезан.

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський запікає лазанью в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин – і страва готова.

Останні новини України:

Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Мастер Шеф" Ярославського.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader