Субсидіанти отримали попередження від комунальників: ризикуєте втратити допомогу
Субсидіанти отримали попередження від комунальників: ризикуєте втратити допомогу

Субсидіанти отримали попередження від комунальників: ризикуєте втратити допомогу

З 1 жовтня не всім українцям можуть призначити субсидію на опалювальний сезон 2024–2025. Хто може залишитися без допомоги, розповіли фахівці комунального підприємства "Ковельводоканал".

Комунальники попереджають, що субсидія не призначається, у тому числі на наступний період, за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

Субсидія. Фото: скрін youtube

Таким чином, без допомоги на зимовий період можуть опинитися споживачі з боргом, загальна сума якого перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 680 гривень.

"Житлова субсидія призначається за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію", - йдеться у повідомленні.

Платіжки. Фото: скрін youtube

У водоканалі закликали споживачів перевірити наявність простроченої заборгованості та сплатити все до 1 жовтня – початку призначення субсидій на опалювальний сезон.

Крім того, українців закликали у встановлені терміни вносити обов'язкову плату, щоб не допустити заборгованості та як наслідки припинення виплати субсидії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидію отримаєте, навіть якщо маєте борги за комуналку: українцям розповіли, як залишитися за допомогою.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники грабують українські сім'ї платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися.

Джерело матеріала
loader
loader