Іспанська армія посилює навчання інженерів для ЗСУ: деталі програми
Іспанська армія посилює навчання інженерів для ЗСУ: деталі програми

Іспанська армія посилює навчання інженерів для ЗСУ: деталі програми

Українські військові проходять підготовку з виявлення, знешкодження та знищення різних вибухових пристроїв. Також бійці навчаються роботи з геопросторовими даними на основі технології Vector Geospatial Data TM.

Іспанська армія 18 вересня запустила новий цикл підготовки інженерних підрозділів Збройних сил України в межах місії Європейського союзу з військової допомоги Україні (EUMAM-UA), повідомляє Zona Militar.

З моменту запуску місії у вересні 2022 року її головною базою в Іспанії став Навчально-координаційний центр Толедо (TTCC), розташований у штаб-квартирі в Бургосі. Саме він відповідає за координацію всіх навчальних заходів для українських військовослужбовців.

На базі Академії інженерів сухопутних військ стартував новий навчальний модуль з гуманітарного розмінування. Курс, який проводять у Міжнародному центрі розмінування, призначений для підготовки офіцерів і військовослужбовців ЗСУ до виконання завдань зі знешкодження вибухових речовин (EOD) рівня 1. У межах навчання українські військові опановують навички виявлення, знешкодження та, за необхідності, знищення окремих мін і вибухонебезпечних предметів, що залишилися після бойових дій.

Одночасно Армійський географічний центр (CEGET) протягом року навчає сьому групу українських військових роботі з геопросторовими даними на основі технології Vector Geospatial Data TM.

Навчання проводиться з метою ознайомлення українських фахівців з векторною моделлю даних Multinational Geospatial Co-Production Programme (MGCP), яка використовується для стандартизації геопросторової інформації. Під час підготовки особлива увага приділяється методам контролю якості даних і створенню картографічних матеріалів масштабу 1:50 000.

Таким чином зобов'язання іспанських збройних сил з надання допомоги Україні в рамках місії EUMAM-UA спрямоване на зміцнення обороноздатності України та захист її територіальної цілісності. Важливим аспектом місії є підготовка українських військових до стримування та реагування на можливі агресивні дії з боку Росії та інших потенційних загроз.

Важливо Російські агенти можуть шпигувати за навчанням бійців ЗСУ у Британії, — The Times

Нагадаємо, 26 липня стало відомо, що українська компанія U-Force представила сучасні системи лазерних симуляторів Multiple Integrated Laser Engagement System. Це обладнання дає змогу бійцям відпрацьовувати стрілецькі навички, тактичні маневри та штурмові дії.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader