В Україні випустили збірку аудіоказок, написаних дітьми з порушеннями зору
В Україні випустили збірку аудіоказок, написаних дітьми з порушеннями зору

В Україні випустили збірку аудіоказок, написаних дітьми з порушеннями зору

В Україні запустили унікальний проєкт під назвою "Казкова хатинка", який є збіркою авторських аудіоказок, створених українцями з порушеннями зору. Авторами казок є діти. Про це повідомили в Українському культурному фонді.

Цю ініціативу реалізувала громадська організація "Культмер" за підтримки УКФ. Проєкт спрямований на те, щоби діти з інвалідністю могли розкрити свій творчий потенціал. "Казкова хатинка""дала можливість дітям працювати у професійному середовищі та представити свої твори широкій аудиторії. Творці проєкту зазначають, що аудіоказки висвітлюють теми дружби, родинних стосунків, справедливості та переважно мають навчальну мораль.

- "Казкова хатинка" - це світ чарівних історій, які допоможуть відвернути дітей від гаджетів. Проєкт залучає дітей із порушенням зору до творчої діяльності нарівні з людьми без інвалідності та продукує якісні культурно-мистецькі твори, які збагачують українську дитячу літературу, - наголосив у фонді.

Нині опублікували казки Катерини Халецької, Віри Сьомков, Лізи Москаленко, Маріанни Пінті, Романа Фещака, Ольги Бучин та інших. Частина творів вже викладена на подкаст-платформах Apple Podcasts і Spotifу, а деякі епізоди доступні на YouTube. Загалом мають випустити 30 аудіоказок.

В Україні випустили збірку аудіоказок, написаних дітьми з порушеннями зору - Фото 1
  • 17 вересня Комітет, який присуджує Букерівську премію, опублікував список фіналістів головної літературної нагороди Великої Британії. До переліку увійшли традиційні шість книг.
  • 17 вересня кореспондент про писав про Дар'ю Муракамі з Донецька, яка вже 10 років живе в Японії та активно розвиває в Країні сонця, що сходить, українську культуру, організовуючи івенти та майстер-класи. Рік тому у Токіо дівчина відкрила бібліотеку української книги.
Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader