"Велика територія заражена": експерт про наслідки невдалого випробування ракети "Сармат"
"Велика територія заражена": експерт про наслідки невдалого випробування ракети "Сармат"

"Велика територія заражена": експерт про наслідки невдалого випробування ракети "Сармат"

За словами авіаційного експерта Костянтина Криволапа, подібні катастрофи вже траплялися у 60-х роках минулого століття, але тоді був початок ракетобудування. На його думку, ракета РС-28 "Сармат" вибухнула через азотну кислоту та витік палива.

У Росії регулярно випробовують ракети "Сармат", а останнє випробування знову стало "падінням величі РФ". Про це в коментарі телеканалу Freedom сказав авіаційний експерт, аналітик Костянтин Криволап.

"Ракети "Сармат" у Росії випробовують із регулярністю, якій можна позаздрити, але ще жодного разу не запросили туди Путіна. Тому що, напевно, Путін розуміє, у нього якесь чуття є на потенційну небезпеку. Як було б добре, якби він перебував у самому центрі цих випробувань", — сказав експерт.

На його думку, ракета вибухнула через азотну кислоту та витік палива.

"Таке забарвлення хмари під час вибуху дає тільки окислювач, а саме азотна кислота. А те, що призвело до витоку палива і такого загоряння, говорить про падіння імперської величі РФ. Адже там кілька систем захисту, які дублюють одна одну і які повинні запобігати подібним ситуаціям. Але вони не спрацювали", – пояснив експерт.

Він зауважив, що провальне випробування є унікальним, оскільки в 60-х роках 20 століття подібні катастрофи вже траплялися, але тоді був початок ракетобудування і відтоді цього не повторювалося.

"Я думаю, там дуже багато загиблих насправді. І навколо — досить велика територія заражена. Ми ще не все бачимо, тому що азотна кислота діє не дуже швидко, вона впливає поступово", – констатував він.

Нагадаємо, що у РФ під час випробувань просто в шахті вибухнула ядерна міжконтинентальна балістична ракетаРС-28 "Сармат". На місці вибуху лишилася воронка діаметром приблизно 62 метри.

Кремль офіційно не визнав невдале випробування ракети "Сармат". Російська влада стверджує, що нічого не чула про інцидент.

Теги за темою
Росія ракета
Джерело матеріала
loader
loader