У центрі Сум впав радянський ФАБ-500 та не здетонував: деталі
У центрі Сум впав радянський ФАБ-500 та не здетонував: деталі

У центрі Сум впав радянський ФАБ-500 та не здетонував: деталі

За даними правоохоронців, ФАБ-500 із універсальним модулем планування і корекції впав біля річки Псел.

Під час чергового ворожого авіаційного удару по Сумщині та місту Суми авіабомбами одна із російських бомб впала та не здетонувала. У Нацполіції показали, як знешкоджують ФАБ-500.

Сапер біля російської бомби ФАБ-500
Фото: Нацполіція

В дописі правоохоронців сказано, що бомба ФАБ-500 впала біля річки Псел. На фото видно, що вона закопалась у пісок на берегу. ФАБ-500 — це бомба ще радянської розробки, вона не була керованою. Але із початку 2023 року Росія стала інтенсивно застосовувати бомби ФАБ-500М62 з модулем планування та корекції (УМПК), який перетворює бомби вільного падіння на високоточний боєприпас з максимальною дальністю застосування до 70 км.

Для її знешкодження 26 вересня виїхала мобільна група управління вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Сумській області.

"Вибухотехніки поліції знешкодили її, а потім, з залученням важкої техніки, витягли її та доставили у безпечне місце для знищення", — резюмували у дописі.

Росія постійно атакує Сумську область із усього озброєння, що в неї є в арсеналі. Сьогодні вночі, 26 вересня у небі над Сумщиною зенітники ЗСУ збили 13 ворожих "Шахедів".

Загалом, вночі та зранку росіяни здійснили 28 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Було зафіксовано 51 вибух.

У Сумській ОВА повідомили, що окупанти атакували КАБами, FPV-дронами, також ворог бив із реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) та скидав із БпЛА вибухових пристроїв типу ВОГ. У Юнаківський громаді одна цивільна особа загинула після вибуху запущеного окупантами КАБу.

Нагадаємо, в ніч на 26 вересня Росія знову атакувала БПЛА енергооб'єкти України. Внаслідок пошкоджень через бойові дії без світла були побутові та промислові споживачі в сімох областях. Повністю або частково знеструмлені були майже 600 населених пунктів.

Теги за темою
Росія Обстріл
Джерело матеріала
loader