Дрон STING Mad Max від команди Голика пройшов тестування за умов сильного вітру
Дрон STING Mad Max від команди Голика пройшов тестування за умов сильного вітру

Дрон STING Mad Max від команди Голика пройшов тестування за умов сильного вітру

Невразливий для РЕБ, простий в керуванні та ще й стійкий проти негоди – український ударний дрон STING Mad Max знову довів свою витривалість. Команда розробників проводила випробування чергової партії бомберів для військових і визначила ще одну сильну сторону БпЛА.

Про успішність тесту розповів у Facebook Юрій Голик – підприємець та волонтер, який разом з партнерами зібрав фахових інженерів для розробки мілітарних дронів.

Раніше бомбер STING Mad Max пройшов перевірку від Міністерства оборони України і тепер рекомендований для використання в ЗСУ. Вантажопідйомність – 3 кг, дальність польоту – 10 км, стійкість проти впливу радіолокаційних пасток – все це далеко не всі його переваги. Розробники вдосконалили відеомодуль БпЛА, а для зручнішого управління запрограмували кілька режимів польоту – "утримання точки й висоти" та "політ місією", що по суті є автопілотом.

Партія безпілотників, яка показала стійкість до повітряних поривів, невдовзі буде нищити російську техніку й самих окупантів на озброєнні у кількох військових підрозділів.

"Ми прискіпливо ставимось до перевірки кожного дрона. Мова не лише про високу планку якості нашої нищівної продукції. Безпілотники – це "очі" та зброя наших захисників, і вони мають бути безвідмовними. Це висока відповідальність. І по суті основна причина, чому ми не передаємо до підрозділів техніку без попереднього тестування", – повідомив Юрій Голик.

Як він раніше розповідав, до випробувань дронів розробники залучають безпосередньо майбутніх "споживачів" – військових. Професійні оператори допомагають оцінити вдалість нових моделей та якість апгрейду існуючих. Додатково інженерна команда створила свого роду курс по БпЛА, на якому передає практичні й теоретичні знання військовим, яким потім відправляє коптери.

Джерело матеріала
loader
loader