Фініш виборчої кампанії у США: почалася пожежа в чумному бараку
Фініш виборчої кампанії у США: почалася пожежа в чумному бараку

Фініш виборчої кампанії у США: почалася пожежа в чумному бараку

Ставка Путіна - це не Трамп, це розкол в американському суспільстві.

Мабуть варто нагадати.

Фініш виборчої кампанії у США. Це період ескалації. Це пожежа в чумному бараку. Градус риторики буде позамежний. Відбуватимуться всякі шизофренічні речі.

Останнє, що потрібно робити - це приймати близько до серця.

Учасники перегонів говорять те, що, на їхню думку, мобілізує електорат у потрібний момент. Як вони діятимуть потім - це інша історія.

Що стосується участі Росії: я залишаюся при своїй думці. Ставка Путіна - це не Трамп, це розкол в американському суспільстві.

Путін явно підіграв Гарріс і Байдену з обміном, тому що Трамп тоді виглядав фаворитом. Шанси зрівнялися, все дуже близько. Завдання Кремля - поглиблювати розкол при рівності підтримки. Підігрівати крайнощі, сварити. Щоб обидві сторони вірили у свою перемогу і не були готові прийняти поразку.

В України може бути тільки одна сильна позиція - демонструвати адекватність. Причому не для США, а для Європи. Тому що їм за будь-якого розкладу жити поруч із нами і з росіянами.

Оцінювати результати візиту - передчасно.

Хто такий Олексій Копитько

Радник міністра оборони, блогер, журналіст. Проживає у Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і світі. Працював координатором проєкту "Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського центру розвитку музейної справи.

Джерело

Джерело матеріала
loader