Гарріс випереджає Трампа в шести ключових штатах: опитування
Гарріс випереджає Трампа в шести ключових штатах: опитування

Гарріс випереджає Трампа в шести ключових штатах: опитування

Гарріс випереджає Трампа в шести ключових штатах: опитування

Щоправда, відрив наразі незначний.

Віцепрезидентка США і кандидатка у президенти Камала Гарріс із незначним відривом випереджає колишнього президента Дональда Трампа в шести ключових штатах. Водночас у Джорджії обидва кандидати мають однакову підтримку.

Про це свідчать дані опитування Bloomberg News/Morning Consult, пише The Hill.

Кандидатка від Демократичної партії має перевагу над Трампом у Неваді, Пенсильванії, Арізоні, Мічигані, Північній Кароліні та Вісконсині.

У Неваді Гарріс випереджає Трампа на 7% –  52% проти 45%, а у Пенсильванії – на 5%:  51% проти 46%. В Арізоні та Мічигані віцепрезидентка має перевагу над суперником від Республіканської партії в 3%:  50% проти 47%.

Її перевага значно менша в Північній Кароліні:  50% проти 48%, та у  Вісконсині – 51% проти 48%. Обидва претенденти на Білий дім мають рівну підтримку в Джорджії - по 49%.

Більшість штатів, в яких лідирує Гарріс, за винятком Невади і Пенсильванії, знаходяться в межах похибки опитування.

До дня виборів залишилося менше шести тижнів, і Гарріс має перевагу над колишнім президентом серед потенційних виборців у всіх семи штатах, що вагаються, у 3%:  50% підтримки проти 47% у Трампа.

Коли до опитування були додані кандидати в президенти від третіх партій, перевага Гарріс  зросла до 4%. Кандидат від Лібертаріанської партії Чейз Олівер отримав 2%, а кандидат від Партії зелених Джилл Стайн – 1%.

Соціологи також виявили, що в питанні контролю над витратами на товари повсякденного попиту обидва основних кандидати майже зрівнялися: Трамп отримав 47% підтримки порівняно з 46% у Гарріс. Водночас, демократка має перевагу в 11% у питанні про те, кому виборці довіряють допомогу середньому класу.  

Щодо імміграції, однієї з найважливіших тем для виборців на виборах 2024 року, кандидат від Республіканської партії все ще має перевагу, випереджаючи Гарріс на 14%,. Натомість віцепрезидентка  має відрив у 24% в питанні абортів –  56% проти 32%, що, як показує опитування, є однією з її найсильніших позицій.

На національному рівні, відповідно до зведених даних опитувань, Гарріс випереджає Трампа на 4,1%, отримавши підтримку 49,9 % проти 45,8% у Трампа.

Опитування Bloomberg News/Morning Consult проводилося з 19 по 25 вересня серед 6 165 зареєстрованих виборців у семи штатах, де відбудуться вибори. Похибка становила 3% в Арізоні, Джорджії, Мічигані, Північній Кароліні, Пенсильванії та Вісконсині та 4% у Неваді.

Як повідомлялося, підтримка віцепрезидентки Гарріс у штаті Міннесота зросла порівняно з її політичним суперником, колишнім президентом Трампом.

Камала Гарріс майже вдвічі (31%) випереджає свого республіканського суперника Дональда Трампа серед потенційних виборців віком 18-29 років. Про це свідчить опитування Гарвардського інституту політики.

Джерело матеріала
loader