Цукерберг презентував прототип окулярів доповненої реальності Orion
Цукерберг презентував прототип окулярів доповненої реальності Orion

Цукерберг презентував прототип окулярів доповненої реальності Orion

Компанія Meta Platforms, що є власником соціальної мережі Facebook, представила свій прототип окулярів із доповненою реальністю під назвою Orion. Як повідомляє Reuters, презентував окуляри Марк Цукерберг.

- Це фізичний світ із накладеними на нього голограмами. Це правильний спосіб дивитися на Оріон - як на машину часу… Ці окуляри існують, вони приголомшливі і є проблиском майбутнього, яке, на мою думку, буде досить захоплюючим, - зазначив Цукерберг.

Окуляри виготовлені з магнієвого сплаву та оснащені спеціальним кремнієм, розробленим Meta. За даними компанії, користувачі зможуть взаємодіяти з окулярами за допомогою відстеження рук, голосу та нейронного інтерфейсу на зап’ясті.

Цукерберг зазначив, що Meta планує попрацювати над тим, щоб зробити окуляри меншими за розміром, витонченішими і дешевшими, перш ніж пізніше зробити їх доступними для споживачів. Перші комерційні окуляри із доповненою реальністю компанія планує представити у 2027 році.

  • У квітні 2023 року Meta представила нову модель штучного інтелекту, що називається Segment Anything Model, або SAM. 
  • Раніше журналіст Коротко про розбирав хоббі мільярдерів: Джаред Айзекман літає в космос, а Браян Джонсон прагне безсмертя. 
Теги за темою
Facebook
Джерело матеріала
loader
loader