На Флориду обрушився найсильніший в історії ураган Хелен, є жертви
На Флориду обрушився найсильніший в історії ураган Хелен, є жертви

На Флориду обрушився найсильніший в історії ураган Хелен, є жертви

На узбережжя американського півострова Флорида повалився ураган Хелен, який став найпотужнішим в історії округу Біг-Бенд. В результаті загинули щонайменше троє людей. Про це пише CNN.

Губернатор Флориди Рон Десантіс повідомив, що одна людина померла після того, як дорожній знак впав на автомобіль, що рухався міжштатною автомагістраллю № 4, недалеко від Ібор-Сіті. У штаті Джорджія, в місті Аламо, двоє людей стали жертвами торнадо, спричиненого ураганом Хелен. Ураган призвів до закриття шкіл і підприємств у Флориді, а також скасування авіарейсів. Сильні вітри викликали перебої з електропостачанням, які, за словами влади, можуть тривати кілька днів або навіть тижнів.

Метеорологи зазначають, що Хелен є одним із найбільших ураганів, зареєстрованих у Мексиканській затоці за останні 100 років. Вітрове поле урагану простягається на відстань, що можна порівняти з маршрутом між Індіанаполісом і Вашингтоном (округ Колумбія). У зв'язку з масштабами та силою Хелен штормові попередження були оголошені в 12 штатах, торкаючись близько 60 мільйонів людей.

  • 16 вересня журналіст Коротко прописав, що в Європі вирує «Борис»: ураган викликав зливи від Австрії до Румунії, що призвело до найсильніших повеней за останні три десятиліття. Найбільше постраждали райони Чехії та Польщі, ураган накрив також Словаччину та Угорщину та підбирається до кордонів України.
  • 25 вересня у Польщі через масштабні повені розширили зону стихійного лиха, додавши до неї місто Легницю та гміну Менткув у Нижньосілезькому воєводстві.
Джерело матеріала
loader
loader