Оскароносна акторка Кейт Бланшетт зняла документальний фільм про Харків
Оскароносна акторка Кейт Бланшетт зняла документальний фільм про Харків

Оскароносна акторка Кейт Бланшетт зняла документальний фільм про Харків

Нині фільм можна переглянути на таких платформах Apple TV, Amazon Prime Video та Channel 4.

55-річна австрійська акторка Кейт Бланшетт, володарка "Оскара" за роль у фільмах "Авіатор" та "Жасмин", та посол доброї волі УВКБ ООН, зняла документальний фільм "Україна: Життя під ударом" про події в Харкові у період повномасштабної війни, яку розв’язала Росія. Днями стрічку презентували на сайті каналу Channel 4 Plus, пише Vogue Ukraine.

У цій стрічці – свідчення нелегкого повсякденного життя харків’ян, які перебувають під обстрілом окупантів

Документальний фільм триває майже годину. Його головні герої — пожежний Роман і його команда, які врятували місто від пожеж, які виникли у результаті обстрілів, а також фельдшери Тетяна та Ірина, які не лише рятували поранених, а й щоденно допомагали людям, які кілька місяців переховувалися у підвалах.

Зйомки цього документального фільму проходили в перші три місяці вторгнення. Кейт Бланшетт, двічі володарка "Оскара" і відома своєю роллю в трилогії "Володар перснів", не тільки стала виконавчим продюсером, але й виступила в ролі диктора, коментуючи візуальний ряд фільму.

Документальний фільм ілюструє зруйновані будинки та цивільну інфраструктуру, показуючи, як люди ховаються від обстрілів у метро та намагаються зберегти нормальне життя перебуваючи під постійною загрозою. Герої, які брали участь у зйомках, відстоюють ідеали демократії та незалежності, відмовляючись залишати рідний Харків, попри небезпеку.

Нагадаємо, раніше ми писали, про "Галюцинація, що тріщить по швах", — критики про новий фільм Копполи "Мегалополіс".

Крім цього, Фокус писав, що з'явився перший трейлер фільму "Марія" з Анджеліною Джолі.

Теги за темою
війна Харків фільм
Джерело матеріала
loader
loader